آموزش بهینه سازی پایگاه داده وردپرس
بهینه سازی دیتابیس وردپرس (آموزش قدم به قدم و ساده)
پایگاه داده (دیتابیس) وردپرس تمام اطلاعات مهم وب سایت را ذخیره می کند. با این حال، بدون تعمیر و نگهداری، این مرکز ذخیره سازی می تواند متورم شده و شروع به کند کردن سایت شما کند. بنابراین، بهینه سازی پایگاه داده وردپرس برای بهبود عملکرد وب سایت شما ضروری است.
خوشبختانه روش های مختلفی وجود دارد که می توانید برای بهینه سازی پایگاه داده وردپرس خود از آنها استفاده کنید. به عنوان مثال، می توانید به صورت دستی اطلاعات غیر ضروری و قدیمی را با استفاده از phpMyAdmin پاک کنید. همچنین می توانید از افزونه بهینه سازی پایگاه داده وردپرس مانند WP-Optimize استفاده کنید.
در این مقاله، هفت نکته برای بهینه سازی پایگاه داده وردپرس و بهبود عملکرد کلی وب سایت شما را توضیح خواهیم داد.
از افزونه بهینه سازی پایگاه داده وردپرس استفاده کنید
استفاده از افزونه بهینه سازی پایگاه داده وردپرس می تواند حجم کاری شما را به شدت کاهش دهد. به جای جستجوی دستی فایلهای خود با phpMyAdmin، میتوانید به یک ابزار قابل اعتماد اجازه دهید رهبری را به دست بگیرد. به این ترتیب، اگر مبتدی هستید یا برنامه شلوغی دارید، این روش یکی از بهترین گزینه ها است.
ما افزونه WP-Optimize را توصیه می کنیم که برای این آموزش با آن کار خواهیم کرد. این ابزار یک راه حل همه کاره است که می توانید برای ذخیره سازی، فشرده سازی تصاویر و بهینه سازی پایگاه داده خود از آن استفاده کنید:
WP-Optimize پایگاه داده وردپرس شما را به روش های مختلف بهینه میکند، از جمله:
- حذف داده های غیر ضروری مانند نظرات اسپم و گزینه های گذرا
- فشرده سازی و یکپارچه سازی جداول پایگاه داده
- پاکسازی پایگاه داده به صورت برنامه ریزی شده یا خودکار
- ایجاد نسخه پشتیبان از اطلاعات پیش از بهینه سازی
- نمایش آمار در مورد پاکسازی پایگاه داده
برای استفاده از WP-Optimize، ابتدا باید آن را در داشبورد وردپرس خود نصب و فعال کنید. سپس به مسیر WP-Optimize > Database بروید.
شما باید در صفحه Optimizations قرار بگیرید، جایی که می توانید موارد خاصی را از پایگاه داده خود انتخاب کنید. سپس، می توانید در کنار هر دسته ای که انتخاب می کنید، روی Run optimization کلیک کنید:
اگر روی تب Tables کلیک کنید، می توانید جداول پایگاه داده خاصی را انتخاب کرده و آنها را حذف کنید. این ابزار همچنین به شما اطلاع می دهد که کدام یک از افزونه های شما از آن عناصر استفاده می کنند. به این ترتیب، می دانید که آیا هر یک از عملکردهای وب سایت شما تحت تأثیر این تغییر قرار می گیرد یا خیر:
در نهایت، تب تنظیمات به شما امکان می دهد تا پاکسازی پایگاه داده را برنامه ریزی کنید. میتوانید فرکانس این بهینهسازیها را انتخاب کنید و انتخاب کنید کدام دادهها حذف شوند:
وقتی گذینه های مد نظر خود را انتخاب کردید، روی ذخیره تنظیمات کلیک کنید. افزونه WP-Optimize اکنون پاکسازی های منظم پایگاه داده را برای وب سایت وردپرس شما اجرا می کند.
بهینه سازی دستی جداول پایگاه داده
اگر می خواهید پایگاه داده خود را به صورت دستی بهینه کنید، می توانید این کار را با ابزار phpMyAdmin انجام دهید. phpMyAdmin به شما امکان دسترسی به پایگاه داده وردپرس خود را می دهد تا بتوانید فایل های مختلف را مشاهده، ویرایش و حذف کنید.
با این حال، باید اطمینان حاصل کنید که قبل از شروع با این روش از پایگاه داده خود نسخه پشتیبان تهیه می کنید.
برای دسترسی به phpMyAdmin از وارد سی پنل شوید و از تب Databases می توانید به این ابزار دسترسی داشته باشید.
پس از ورود به phpMyAdmin از سمت جپ دیتابیس مد نظر خود را پیدا کرده و آن را انتخاب کنید پس از سمت راست تصویر می توانید روی جداول عملیات انجام دهید.
خوشبختانه، اکنون باید بهینه سازی جداول پایگاه داده شما ساده باشد. در پایین لیست، کادر Check all را انتخاب کنید. سپس از منوی ظاهر شده بر روی Optimize table کلیک کنید:
در نهایت Go را انتخاب کنید. phpMyAdmin اکنون تمام جداول شما را بهینه می کند. هنگامی که فرآیند به پایان رسید، یک پیام تأیید دریافت خواهید کرد.
خالی کردن زباله دان
احتمالاً موارد زیادی را از وب سایت وردپرس خود حذف کرده اید. به عنوان مثال، ممکن است تصاویر، نظرات یا محتوای قدیمی را حذف کرده باشید، با این حال این موارد حذف شده بلافاصله از پایگاه داده شما ناپدید نمی شوند. آنها به مدت 30 روز در پوشه زباله وب سایت شما خواهند ماند. اگر به طور مرتب موارد زیادی را حذف می کنید، ممکن است بخواهید دفعات بیشتری سطل زباله پایگاه داده خود را خالی کنید.
شما میتوانید مدت زمان حذف شده در دیتابیس کاهش دهید فقط کافی است تکه کد زیر را در فایل wp-admin.php ویرایش کنید.
1 |
define( 'EMPTY_TRASH_DAYS', X ) |
به جای “X”، تعداد روزهای قبل از حذف دائمی موارد حذف شده از پایگاه داده وردپرس خود را وارد کنید. به عنوان مثال، میتوانید برای پنج روز “5” را وارد کنید. سپس تغییرات خود را ذخیره کنید.
ویرایش های پست را حذف کنید
پایگاه داده وردپرس بازبینی تمام پست ها و صفحات را ذخیره می کند این ذخیره سازی به دلیل این است که هر زمان که بخواهید بتوانید محتوای قبلی خود را برگردانید اما همه این موارد دیتابیس را درگیر می کنند و بهتر است تعداد بازبینیهای پستی را که وردپرس ذخیره میکند محدود کنید. با انجام این کار، می توانید اطمینان حاصل کنید که هر پست یا صفحه در آینده پایگاه داده شما را مسدود نخواهد کرد.
برای انجام این کار تکه کد زیر را در فایل wp-admin.php وارد کنید :
1 |
define( 'WP_POST_REVISIONS', X ); |
به جای «X»، تعداد بازبینیهای پستی را که میخواهید ذخیره کنید، وارد میکنید. به عنوان مثال، ممکن است “2” را انتخاب کنید
همچنین می توانید ویرایش های پست را به طور کامل با کد زیر غیرفعال کنید:
1 |
define( 'WP_POST_REVISIONS', false ); |
با این حال ما توصیه می کنیم از روش دوم استفاده نکنید.
همچنین توجه داشته باشید که این دستورات فقط بر روی پست ها و ویرایش های بعدی صفحه تأثیر می گذارد. اگر میخواهید مواردی را که قبلاً در پایگاه داده شما هستند حذف کنید، توصیه میکنیم از افزونهای مانند Optimize Database پس از حذف ویرایشها استفاده کنید:
این ابزار کاربرپسند شما را قادر می سازد تا تمامی نسخه های ویرایش پست ها را حذف کرده یا تعداد مشخصی را در پایگاه داده خود نگه دارید. این افزونه همچنین میتواند بهینهسازیهای بیشتر پایگاه داده وردپرس را انجام دهد، مانند حذف نظرات اسپم و برچسبهای استفاده نشده.
حذف نظرات اسپم
متاسفانه نظرات اسپم همراه با لینک های مخرب همواره در سایت ها وجود دارند
اگر وردپرس یا یکی از افزونه های شما مشکوک به اسپم بودن نظر باشد، مورد را برای تایید شما پرچم گذاری می کند. این پیام همچنین در قسمت نظرات > هرزنامه در داشبورد وردپرس شما ذخیره می شود:
شما می توانید نظرات هرزنامه را به راحتی با انتخاب آنها و کلیک بر روی دکمه خالی کردن هرزنامه حذف کنید. همچنین می توانید phpMyAdmin را باز کرده و دستور زیر را اجرا کنید:
1 |
DELETE FROM wp_comments WHERE comment_approved = 'spam' |
دقت کنید که استفاده از این روش توصیه نمی شود و اگر مجبور به انجام این کار هستید دقت کنید که پیشوند دیتابس شما باید آنطور که موجود است وارد شود در کد بالا پیشوند “wp” وارد شده است