آموزش تصویری انواع روش های نصب افزونه در وردپرس
پس از نصب وردپرس، اولین چیزی که هر مبتدی باید یاد بگیرد این است که چگونه یک افزونه وردپرس را نصب کند، در وب آیدین امروز سراغ آموزش انواع روش های نصب افزونه های وردپرس خواهیم رفت و شما پس از مطالعه این مقاله آموزشی می توانید به روش های مختلفی اقدام به نصب و فعال سازی انواع پلاگین های وردپرسی کنید.
افزونه وردپرس چیست و چه کاربردی دارند ؟
اگر بخواهیم به صورت ساده برایتان توضیح دهیدم، افزونه های وردپرس مانند برنامه هایی برای وب سایت وردپرس شما هستند. آنها به شما امکان می دهند ویژگی هایی که در وردپرس به صورت پیشفرض وجود ندارد مانند فرم تماس، نمایش اسلاید، سبد خرید و موارد دیگر را به وردپرس اضافه کنید.
هزاران افزونه رایگان و پولی برای وردپرس موجود است. در این راهنمای گام به گام، نحوه نصب افزونه وردپرس را به شما نشان خواهیم داد.
شروع نصب افزونه وردپرس
نصب افزونه وردپرس به چند صورت قابل انجام است که در پایین به تک تک این موارد اشاره خواهیم کرد
نصب پلاگین از طریق جستجوی پلاگین وردپرس
ساده ترین راه برای نصب افزونه وردپرس استفاده از جستجوی افزونه در بخش اضافه کردن افزونه وردپرس است است. تنها نقطه ضعف این گزینه این است که یک افزونه باید در فهرست پلاگین وردپرس باشد که فقط به افزونه های رایگان محدود می شود.
برای نصب افزونه وارد پیخشوان وردپرس شوید و از بخش افزونه ها روی دکمه افزودن کلیک کنید. در این صفحه شما لیستی کوتاه از پر کاربردترین پلاگین های وردپرس را خواهیم یافت، اما اگر پلاگین مد نظر شما در این بخش نبود کافی است نام پلاگین را در سرچ باکس بالای صفحه جستجو کنید.
مثلا ما در این آموزش اقدام به نصب پلاگین “WP-Forms” و پس از نصب نیز روی دکمه فعال سازی کلیک می کنیم تا افزونه عملیاتی شود.
به همین راحتی شما توانستید اولین افزونه ورپرسی خود را از طریق باکس جستجوی افزونه وردپرس نصب و فعال نمایید.
نصب افزونه به صورت آپلود افزونه در وردپرس
همانطور که در متن بالا نیز خدمت شما بیان شد، پلاگین های پریمیوم (پولی) در مخزن وردپرس موجود نیستند و شما باید آن ها را به صورت مستقیم از توسعه دهنده آن افزونه خریداری کنید و سپس اقدام به نصب کنید، اما نصب این گونه افزونه ها به چه صورتی است ؟
برای نصب افزونه به صورتی دستی باید ابتدا وارد پشخوان وردپرس شوید و سپس از بخش افزونه ها روی دکمه افزون کلیک کنید، در بخش بالا روی گذینه بارگذاری افزونه کلیک کرده و سپس مسیری که افزونه شما در کامپیوتر ذخیره شده است را بیابید و اقدام به آپلود آن در وردپرس کنید.
پس از آپلود افزونه و استخراج (extract) و نصب آن توسط وردپرس نیاز است پلاگین را فعال نمایید به این منظور روی دکمه فعال سازی کلیک کنید.
معمولا پس از نصب هر پلاگین وردپرسی شما باید تنظیمات پلاگین را متناسب با نیاز خود پیکربندی کنید. این تنظیمات برای هر افزونه متفاوت است، بنابراین در این پست به آن نخواهیم پرداخت.
آپلود دستی افزونه به به روش FTP
در برخی موارد نادر، ارائه دهنده هاست وردپرس شما ممکن است محدودیت های فایلی داشته باشد که می تواند توانایی شما را برای نصب یک افزونه از ناحیه مدیریت محدود کند. البته اگر بهتر است به صورت کلی با چنین ارائه دهندگان هاستی سرویس تهیه ننمایید اما به هر صورت ما طریقه نصب پلاگین از طریق FTP را نیز به شما آموزش خواهیم داد.
در این شرایط بهترین راه حل این است که افزونه را به صورت دستی با استفاده از FTP نصب کنید.
در مرحله اول فایل افزونه وردپرسی را در کامپیوتر خود دانلود کنید و حتما به خاطر داشته باشید در این روش نیز بهتر است فایل به صورت zip نباشد و شما میتوانید در روش FTP حتی پوشه اصلی افزونه را نیز آپلود کنید و هیچ محدودیتی نیست.
شما باید از طریق مدیریت FTP به هاست خود دسترسی داشته باشید. اگر نام کاربری و رمز عبور FTP خود را ندارید، با پشتیبانی ارائه دهنده هاست وردپرس خود تماس بگیرید و از آنها بپرسید. و یا خودتان اقدام فعال سازی اکانت FTP در هاست کنید.
بعد از اتصال به هاست از طریق FTP، باید به پوشه /wp-content/plugins/ در وب سایت خود بروید. و سپس پوشه ی پلاگین خود را در آن مسیر آپلود کنید.
پس از آپلود فایل ها، باید به قسمت پیشخوان وردپرس بروید و پلاگین مد نظر خود را بیابید و اقدام به فعال سازی کنید.
آپلود از طریق فایل منجر هاست
یکی دیگر از روش های نصب افزونه وردپرس نصب از طریق مدیریت فایل می باشد، بسته به پنل که استفاده می کنید مانند سیپنل و یا دایرکت ادمین باید وارد بخش مدیریت فایل شوید و از پوشه Public_HTML وارد پوشه WP-Content شوید، حال وارد میتوانید پوشه های اصلی سایت خود را مشاهده کنید، وارد پوشه Plugins شده و از بخش پلاگین خود را با پسوند zip در این پوشه اپلود کنید.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید ابتدا باید وارد سیپنل شوید و در بخش Files روی گذینه File Manager کلیک کنید، البته این نکته را نیز فراموش نکنید که بسته به شرکت میزبانی که دارید، طراحی سی پنل ممکن است متفاوت باشد زیرا هر شرکتی از یک قالب طراحی منحصر به فرد استفاده می کند.
حال شما وارد مدیریت فایل شده اید اگر فقط یک دامنه را روی سرور میزبانی وب خود میزبانی می کنید، باید دایرکتوری public_html را باز کنید، زیرا همه فایل ها و پوشه های وردپرس شما در آنجا قرار دارند.
در این صفحه می توانید قالب ها ، افزونه ها و بسیاری از پوشه های دیگر را مشاهده کنید. Plugins را باز کنید
شما می توانید تمام افزونه هایی را که در سایت وردپرس خود دارید در حال حاضر مشاهده کنید. برای آپلود یک افزونه جدید، باید از دکمه آپلود که در منوی بالا سی پنل نشان داده شده است استفاده کنید.
پس از کلیک روی Upload یک برگه جدید برای شما ظاهر می شود که دارای دکمه “انتخاب فایل” برای انتخاب فایل ZIP است که در کامپیوتر خود دانلود کرده اید.
در اینجا میتوانید هر تعداد افزونه ای که میخواهید را آپلود کنید، مجدد تاکید می کنیم که حتما فایل پسوند فایل های آپلود شده باید به صورت zip باشد.
پس از اتمام آپلود، مجدد به مسیر پوشه Plugin برگردید حال میتوانید فایل های خود را به صورت zip مشاهده کنید، اکنون روی تک تک فایل ها کلیک راست کرده و روی گذینه Extract کلیک کنید. با این کار به راحتی شما توانستید بدون ورود به پیشخوان وردپرس پلاگین وردپرسی نصب کنید، اما همانطور که می دانید پلاگین هنوز فعال نیست و برای فعال سازی باید وارد پیشخوان وردپرس شوید و از بخش افزونه ها ، افزونه های نصب شده را فعال کنید.
امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از آن توانسته باشید تا نسبت به نصب و فعال سازی پلاگین وردپرس اقدام کنید. اگر در رابطه با این آموزش سوالی داشتید و یا مشکلی برای شما پیش آمده در بخش دیدگاهها اعلام کنید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشیم.