کپی رایتینگ چیست و چه کسی کپی رایتر است؟
کپیرایتینگ هنر خلق محتوای قانعکننده است که به طور استراتژیک طراحی شده تا بازدید کننده را تبدیل به مشتری کند و فروش را افزایش دهد. از ایمیلهای جذاب و وبلاگهای گیرا گرفته تا تبلیغات قانعکننده و کاتالوگهای وسوسهانگیز، کپیرایتر متخصص ماهری است که وظیفه ایجاد و اصلاح “کپی” کامل را بر عهده دارد که مخاطب را جذب و تبدیل به مشتری میکند.
آیا قادر هستید مخاطبان هدف خود را از طریق استفاده استراتژیک از کلمات متقاعد نمایید؟ آیا میتوانید خوانندگان وبلاگ خود را مسرور ساخته و آنها را به انجام تمامی اقدامات مورد نظر خود ترغیب کنید؟
اگر بله، تبریک می گوییم شما ذاتاً یک کپی رایتر حرفه ای هستید و فقط باید مهارت های خود را افزایش دهید.
مهم است بدانید که محتوای شما میتواند تأثیر قابل توجهی بر استراتژی بازاریابی یک شرکت داشته باشد. این تأثیر از طریق افزایش تعداد تبدیل کاربر به مشتری و گسترش شبکه مشتریان و مشتریان بالقوه شما صورت میگیرد.
آیا میخواهید درک عمیقتری از کپیرایتینگ داشته باشید و بدانید چگونه این مهارت میتواند قطعه گمشده برند شما برای رسیدن به موفقیت باشد؟ اگر بله این راهنمای جامع گرد آوری شده توسط وب آیدین برای شما است!
کپی رایتینگ چیست ؟
کپیرایتینگ یک استراتژی تولید محتوا است که بر متقاعد کردن خواننده برای انجام یک اقدام خاص متمرکز است.
کپیرایتر باید “کپی” (محتوا) را با توجه به شخصیت قانعکننده آن بنویسد و از محرکهایی برای برانگیختن علاقه خواننده استفاده کند تا تبدیلها و فروش را ایجاد کند.
ظهور کپی رایتینگ چگونه بود؟
کپیرایتینگ یک اصطلاح جدید نیست. کلمه “کپی” به فارسی “رونوشت” اولین بار در سال 1828 توسط نوح وبستر تعریف شد و برخلاف معنای تحتاللفظی آن به معنای “چیزی اصلی که باید به صورت نوشتاری و چاپی تقلید شود” بود.
این تعریف در ادبیات از محبوبیت افتاد اما در میان روزنامهنگاران و چاپخانهداران باقی ماند که در اواسط دهه 1870 شروع به تعریف “کپیرایتر” به عنوان حرفهای که تبلیغات مینویسد برای تمایز این فعالیت از نویسنده سنتی استفاده کردند.
بنابراین، کپیرایترهای قرن بیستم چیزی بیش از کپیرایترها نبودند و کار این متخصصان به چندین برند کمک کرد تا در آن زمان شهرت و میلیونها دلار به دست آورند.
با این حال، با محبوبیت اینترنت و ظهور بازاریابی دیجیتال، کپیرایتینگ بازتعریف شد و شروع کرد تا خود را بیشتر و بیشتر از تبلیغات فاصله دهد.
کپی رایتینگ در دیجیتال مارکتینگ به چه صورتی است؟
کپیرایتینگ یک بخش ضروری از استراتژی بازاریابی دیجیتالی است. کپی رایتینگ میتواند توجه مخاطبان هدف شما را جلب کند، به احساسات آنها ضربه بزند، کنجکاوی ایجاد کند و آنها را برای اقدام هیجانزده کند.
همچنین با کپی رایتینگ میتواند آگاهی از برند را افزایش دهید، لیدهای با کیفیتتر ایجاد کنید و به این صورت مشتریان جدید جذب کنید.
کپی رایتینگ هنگامی که در کمپینهای بازاریابی دیجیتال استفاده میشود، میتواند خوانندگان شما را متقاعد کند که بلافاصله اقدام کنند و اغلب در موارد زیر یافت میشود:
- تبلیغات PPC
- تبلیغات رسانههای اجتماعی
- ایمیلهای فروش
- صفحات محصولات
- صفحات فرود
- نامههای فروش
- خبرنامهها
تفاوت کپی رایتینگ و محتوا نویسی
اغلب بین کپیرایتینگ و محتوا نویسی سردرگمی وجود دارد و بسیاری آنها را در یک دسته قرار میدهند. با این حال ضروری است توجه داشته باشید که بین این دو تفاوتهای مشخصی وجود دارد.
هدف محتوا نویسی اطلاع رسانی، آموزش یا سرگرم کردن مخاطبان هدف شما است. این یک رویکرد کندتر است که اعتماد مخاطبان هدف شما را جلب میکند تا آنها را برای کسب اطلاعات بیشتر بازگرداند.
در مقابل، اگرچه کپیرایتینگ میتواند آموزشی و سرگرمکننده باشد، اما هدف اصلی آن عمل کردن به عنوان یک مکانیسم قانعکننده و تبلیغاتی است که شامل یک فشار قوی یا فراخوان به اقدام میشود.
یک کپی رایتر چه کاری انجام میدهند
یک کپیرایتر معمولاً قبل از نشستن برای نوشتن کپی، یک برنامه دارد. پس از دریافت یک نمای کلی از پروژه، مرحله بعدی تحقیق در مورد همه منابع ممکن است و این میتواند شامل موارد زیر باشد:
- پیدا کردن حقایق پشتیبانی کننده از ادعاهای محصول یا خدمات
- پیدا کردن جزئیات جالب و منحصر به فرد برای گنجاندن
- جستجوی هرگونه داستان گذشته یا حال از ریشههای سازمان شما یا تجربیات مشتریان
- جستجوی زاویه دید متفاوت برای غافلگیری مشتریان
برخی از سوالاتی که یک کپیرایتر در این مرحله اولیه سعی میکند به آنها پاسخ دهد عبارتند از:
- مصرفکنندگان در حال حاضر در انجمنها و گروههای آنلاین درباره چه چیزی صحبت میکنند؟
- کلمات کلیدی مرتبط کدامها هستند؟
- آیا مصاحبههای قابل ربطی وجود دارد؟
کپیرایتر حتی ممکن است تا جایی پیش برود که محصول یا خدمات را خریداری کند، آن را بررسی و استفاده کند تا راهی برای ارائه آن به روش جدید پیدا کند.
پس از جمعآوری تحقیق، مراحل بعدی نوشتن و ویرایش تا زمانی که به اندازه کافی مختصر و هدف قانعکنندگی خود را برآورده کند است.
UX Copywriter چیست؟
“UX” مخفف “user experience” است.
یک کپیرایتر UX کسی است که در ایجاد کپی با هدف بهبود تجربه کاربر در وبسایت یا کانالهای دیگر شرکت تخصص دارد.
انواع کپی رایتینگ
کپیرایتینگ در انواع و اشکال مختلفی وجود دارد که هر کدام به مجموعهای منحصر به فرد از مهارتها و رویکردها نیاز دارند:
- کپیرایتینگ SEO: بر بهینهسازی محتوا برای بهبود جایگاه وبسایتها در موتورهای جستجو تمرکز دارد.
- کپیرایتینگ خلاق: شامل ساخت داستانها و پیامهایی است که مخاطب را جذب و درگیر میکنند، اغلب در تبلیغات و کمپینهای برند دیده میشود.
- کپیرایتینگ فنی: نیازمند درک عمیق از یک موضوع فنی برای برقراری ارتباط واضح و دقیق اطلاعات پیچیده است.
مهارت های اساسی برای کپی رایترها
کپیرایترهای موفق اغلب طیف وسیعی از مهارتها را دارند:
- تخصص SEO: درک چگونگی بهینهسازی محتوا برای رتبهبندی خوب در نتایج موتورهای جستجو.
- خلاقیت: توانایی توسعه محتوای اصلی و جذاب که با مخاطبان طنینانداز میشود.
- مهارتهای تحقیقاتی: توانایی تحقیقات قوی برای اطمینان از دقیق و آموزنده بودن محتوا.
- انطباقپذیری: توانایی تغییر بین سبکها و قالبهای مختلف نوشتن متناسب با نیازهای پروژه.
چرا مهارت Copywriting با ارزش است؟
کپیرایتینگ ممکن است به نظر برسد که چیزی است که به طور مرتب در حوزه فروش و بازاریابی قرار میگیرد، اما میتوان چیزهای زیادی درباره ارزش خاص آن برای سازمان گفت.
برای شروع کپیرایتینگ خوب در تقویت پیامرسانی و تصویر برند ارزشمند است و آن برند را در ذهن مخاطبان هدف خود نگه میدارد.
همچنین میتواند به طور خلاصه اشاره کند که چه چیزی کسب و کار شما را ویژه میکند، نقاط قوت شما و چه چیزی شما را از رقبای خود متمایز میکند. و در نهایت کپیرایتینگ خوب میتواند نرخ تبدیل (به مشتری) کلی شما را افزایش دهد.
تفاوت کپی رایتینگ و تبلیغات نویسی
پل هالینگشهد، یکی از بنیانگذاران AWAI یکی از بزرگترین انجمنهای نویسندگان در جهان، این دو حوزه را به شرح زیر تمایز میدهد:
“کپیرایتینگ یک CTA قوی، یعنی یک فراخوان قوی به اقدام به همراه دارد، در حالی که تبلیغات نویسی به یک ‘تبلیغ فروش ‘ اشاره دارد.”
از دیدگاه عملیتر، کپیرایتینگ برای استراتژیهای جذب مناسبتر است، مانند بازاریابی ورودی که در آن فرآیند فروش در طول یک فرآیند قانعکننده طولانی گسترش مییابد. تبلیغات نویسی همچنان ابزاری است که هدف آن فروش مستقیم است.
این به معنای آن نیست که دو حوزه کاملاً متمایز هستند. کپیرایتینگ از تبلیغات نویسی “متولد شد” و بخش بزرگی از ابزارهای آن توسط تبلیغکنندگان مشهور گذشته ادغام شد.
بنابراین این دو نوع نوشتن مکمل یکدیگر هستند و رویکردهای آنها همیشه مخلوط میشوند.
ارتباط بین بازاریابی محتوایی و کپی رایتینگ چیست؟
مانند کپیرایتینگ بازاریابی محتوا نیز یک اقدام قدیمی است که پس از محبوبیت استراتژیهای تبلیغاتی در اینترنت، شکل جدیدی به خود گرفته است.
در بخشهای قبلی هنگام توضیح مفهوم کپیرایتینگ گفته شد که کپی رایتینگ بر تبدیل تمرکز دارد. به همین دلیل باید به خاطر داشته باشید که این امر اهمیت زیادی در پذیرش بازاریابی محتوا توسط یک کسب و کار خواهد داشت.
بازاریابی محتوایی چیست؟
هنگامی که بازاریابی محتوا در یک شرکت انجام می شود، هدف جذب و آموزش مخاطبان هدف از طریق محتوایی است که برای یک مخاطب خاص مرتبط است. (مانند همین وبلاگ وب آیدین که آموزش هایی که منتشر می شود صرفا برای کاربرانی است که در حوزه اینترنت فعالیت میکنند)
با ایجاد یک رابطه بلندمدت، میتوان شبکه مشتریان و مشتریان بالقوه کسب و کار را افزایش داد و محتوای باکیفیتی ارائه کرد که با علایق مخاطبان شما مطابقت دارد.
به عبارت دیگر بازاریابی محتوا تبلیغات قدیمی تهاجمی را کنار میگذارد تا شرکتها را به مرجع واقعی تبدیل کند.
علاوه بر این، این استراتژی برای تبدیل یک شرکت به یک مرجع در بازار خود بسیار مهم است، زیرا اقتدار آن را افزایش میدهد و به تصویر برند کمک میکند که در نتیجه مشتریان جدید را جذب میکند و به کسب و کار کمک میکند.
نقش کپی رایتنیگ در محتوا مارکتینگ
با توجه به توضیحات بالا درک کرده اید “هنر فروش” نمیتواند فقط در عمل بازاریابی یک محصول نهایی خلاصه شود، زیرا کپیرایتر همیشه هدف ندارد بلافاصله فروشی انجام دهد.
ایده این است که تجربه مصرفکننده را از طریق یک فرآیند — قیف فروش — گسترش داده و مخاطبان خود را گام به گام از طریق محتوای استراتژیک آماده شده به مقصد نهایی خود که در این مورد تبدیل (یا انجام یک عمل یا فروش مستقیم) است، هدایت کنید.
اگر بازاریابی محتوا به دنبال جذب مخاطبان هدف از طریق محتوای آموزشی و باکیفیت است، کپیرایتینگ برای موثر بودن استراتژی تفاوت ایجاد خواهد کرد، زیرا خواننده را تشویق میکند تا اقدام کند.
راز بزرگ هم برای کپیرایتینگ و هم برای بازاریابی محتوا درک عمیق افرادی است که محتوا را مصرف میکنند. بنابراین میتوان خواننده یا ببینده محتوا را درگیر محتوای خود کرد و شک و تردیدهای او را به بهترین شکل ممکن حل کرد.
استراتژیهای کپیرایتینگ
استراتژیهای رایج مورد استفاده توسط کپیرایترها امروز شامل موارد زیر است.
1. تأکید بر مزایا، نه ویژگیها
تقریباً هر کسی میتواند جزئیات فنی و ویژگیهای محصول یا خدمات شما را فهرست کند. با این حال برای کپیرایتینگ موفق تمرکز بر تأکید بر مزایا است.
از آنجایی که مصرفکنندگان میخواهند بدانند چگونه چیزی میتواند مستقیماً به آن ها منفعت برساند، کپیرایتینگ آنچه را که مشتریان میخواهند به آنها میدهد.
2. هدف قرار دادن احساسات
احساسات نقش بزرگی در تصمیمگیری دارند، بنابراین تعیین نحوه برانگیختن احساسات یک استراتژی کپیرایتینگ است. مثلا تصور کنید میخواهیم یک ساعت مچی بفروشیم. میتوانیم به ویژگیهای فنی ساعت مثل جنس بند، دقت ساعت و… اشاره کنیم. اما اگر بگوییم این ساعت شما را به یاد لحظات خاص و ارزشمند زندگیتان میاندازد، احساسات مخاطب را درگیر کردهایم و او را به خرید ترغیب کردهایم، یا اینکه به او بگوییم این ساعت را میتوانید به عنوان یادگاری به نوه خود هدیه دهید این حس را به مشتری می دهد که چقدر می توانید کیفیت این ساعت خوب باشد که نوه او نیز این ساعت را داشته باشد.
3. کپی متمرکز بر مشتری
در حالی که یک سازمان ممکن است به کیفیت محصولات خود افتخار کند، هرچه بیشتر خودنمایی کنید، کمتر احتمال دارد با ذهنیت مشتری ارتباط برقرار کنید. در عوض کپی خوب نشان میدهد که محصول یا خدمات سازمانش برای حل یک معضل یا مشکلی است که آنها دارند.
4. لغزاندن یک جمله به جمله بعدی
شما میخواهید خوانندگان به خواندن ادامه دهند بنابراین هر جمله را طوری طراحی میکنید که به جمله بعدی “لغزیده” شود. با ایجاد جملات جذاب که هیجان ایجاد میکنند، احتمال بیشتری وجود دارد که خواننده شما تا انتهای کپی ادامه دهد.
5. ایجاد تعلق یا انحصار
فکر میکنید چرا شرکت اپل تواسته اینقدر موفق باشید، این شرکت به مشتریان خود این تعلق خاطر را می دهند که با خرید محصولات این شرکت، همواره از پشتیبانی و خدمات این شرکت می توانید استفاده کنید و با ایجاد یک اکوسیستم دیجیتالی یک انحصار برای خود به وجود آورده است طوری که شما اگر یک لپ تاپ اپل داشته باشید حتما علاقهمند خواهید بود که یک تلفن همراه نیز این شرکت داشته باشید، این یک انحصار طلبی خاموش است زیرا شما وارد یک دنیایی شده اید که همیشه به شما کمک میکند کار های خود را بهتر انجام دهید.
چگونه تجربه کپیرایتینگ کسب کنیم
برای کسب تجربه و حرفه ای شدن در کپیرایتینگ بهترین کاری که میتوانید انجام دهید شروع شبکهسازی است.
حتما در کنار خود دوستانی دارید که نیاز به یک تولید کننده محتوا دارند. به آنها بگویید که چه کاری میتوانید انجام دهید و ابتدا پیشنهاد دهید که به صورت رایگان بنویسید. این کار نه تنها تجربه کسب خواهد کرد، بلکه چیزی برای قرار دادن در نمونه کار خود برای نشان دادن به مشتریان بالقوه در آینده خواهد داشت.
سپس شبکهسازی خود را پیش ببرید مانند LinkedIn. با کارفرمایان و همکاران قدیمی خود در هر کجا که اکنون هستند دوباره ارتباط برقرار کنید و به آنها اطلاع دهید که اکنون خدمات کپیرایتینگ ارائه میدهید.
رویدادهای محلی (وبینار یا سیمنار) را پیدا کنید که بتوانید در آنها شرکت کنید تا با کارآفرینان و کسبوکارهای منطقه خود ملاقات کنید و خدمات خود را معرفی کنید. همچنین میتوانید مستقیماً با کسبوکارهای محلی ارتباط برقرار کنید.
یک استراتژی دیگر این است که یک مربی برای یادگیری و نوشتن پیدا کنید، حداقل در ابتدا شاید نیاز به یک مربی حرفه ای باشد. هر آنچه میتوانید از آنها یاد بگیرید و آن را در عمل خود اعمال کنید.
5 نکته برتر برای نوشتن کپی
در کنار استراتژیهای مختلف کپیرایتینگ این پنج نکته میتواند به شما در ایجاد یک کپی رایت موفق خیلی کمک کند.
1. ایجاد لید خیرهکننده
با یک لید خیرهکننده توجه خوانندگان را به خود جلب کنید و عنوان خود را تأثیرگذار و جذاب کنید.
2. خاص باشید
در مورد آنچه مینویسید خاص باشید. شما فقط زمان محدودی برای جذب خواننده و متقاعد کردن آنها برای اقدام دارید. از کلیگوییها خودداری کنید. به دنبال چیزی خاص در مورد موضوع کپی خود باشید و از آن به عنوان نقطه فروش استفاده کنید.
3. از نوشتن مختصر استفاده کنید
مختصر بنویسید و هر کلمه را حساب کنید از کلمات طولانی یا دشوار خودداری کنید و به جای آن واضح و ساده بنویسید. از اغراق و اصطلاحات خودداری کنید و سریعاً به اصل مطلب برسید.
4. به صورت گفتگو بنویسید
گویی با خواننده در حال گفتگو هستید بنویسید. از گفتن یا موعظه با کلمات خودداری کنید و در عوض با استفاده از زبان روزمره با خوانندگان ارتباط برقرار کنید.
5. نظرات را بگنجانید
در صورت امکان نظرات مشتریان مرتبط را پیدا کنید و برای ایجاد اعتبار نزد خوانندگان بگنجانید. این نظرات اعتماد و باورپذیری بیشتری در برند، محصول یا خدمات ایجاد میکنند و خیال مشتری را از بابت همکاری با شما راحتتر خواهد کرد.
چطور یک صفحه را با کپی رایتینگ برای سئو بهینه سازی کنیم؟
محتوا فقط در صورتی موفق خواهد بود که بتواند هم مردم و هم جستجوگرها را راضی کند، برای از مواردی که باید در بهینه سازی محتوا انجام شود را لیست کرده ایم :
CTA
همانطور که ذکر شد CTA یکی از ستارههای کپیرایتینگ است. CTA در انتهای متن ظاهر میشود و خواننده را تشویق با انجام کاری می کند مانند پر کردن فرم، دانلود برخی مواد، خواندن محتوای دیگر یا اشتراک در یک خبرنامه.
CTA بسیار مهم است و باید به صورت استراتژیک فکر شود تا بازدیدکننده را برای مدت طولانیتری در وبلاگ خود نگه دارید و در نتیجه با محتوای خود بیشتر تعامل داشته باشید.
تجربه کاربر (UX)
اطمینان از مثبت بودن تجربه کاربر یکی از بزرگترین نیازهای امروز است. در غیر این صورت خواننده شما قطعاً به دنبال وبسایت یا وبلاگ دیگری خواهد رفت که به شیوهای دلپذیرتر خواستههای آنها را برآورده کند.
برای این کار بسیار مهم است که به عنوان مثال قالببندی متن، اندازه فونت انتخاب شده و جنبههای بصری مانند تصاویر و طراحی صفحه را بررسی کنید تا اطمینان حاصل کنید که کاربر میتواند همه چیز را به راحتی روی صفحه بخواند و درک کند.
کلمات کلیدی
با تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی است که موتورهای جستجو موضوعی را که پست شما به آن اشاره دارد درک میکنند و این امکان را برای مخاطبان شما فراهم میکنند تا شما را پیدا کنند.
برای اینکه این استراتژی به درستی کار کند، در حالت ایدهآل کلمه کلیدی باید حداقل 3 بار – بدون احتساب عنوان – در مکانهای زیر ظاهر شود:
مقدمه؛
یکی از زیرعنوانها، هر زمان که ممکن است؛
نتیجهگیری.
خوانایی
خوانایی تکنیکی است که امکان اسکن یک پست و خواندن دینامیک متن را فراهم میکند و درک آنچه در آن پوشش داده خواهد شد را تسریع میکند.
از آنجایی که ما زمان کمتری برای فعالیتهای خود داریم، هر استراتژی که هدف آن تسهیل زندگی خواننده است.
لینک سازی
با انجام لینک سازی محتوای خود را غنیتر و کاملتر خواهید کرد. میتوانید در موارد زیر سرمایهگذاری کنید:
- لینکهای داخلی: لینک سازی داخلی خواننده را برای مدت طولانیتری در وبلاگ نگه میدارند، دسترسی به محتوای دیگر را تسهیل میکنند و عملکرد وبلاگ را با موتورهای جستجو بهینه میکنند.
- لینکهای خارجی: لینک سازی خارجی برای تأیید اطلاعات و تحقیق بسیار مفید هستند و بنابراین اعتبار محتوایی که تولید و منتشر میکنید را افزایش میدهند.
- پستهای مهمان: اقتدار خود را در موتورهای جستجو به طور قابل توجهی افزایش دهید و شروع به ریپورتاژ نویسی در دیگر سایت ها کنید و به مقاله خود لینک دهید.
آنچه باید قانعکننده باشد
ما همیشه سعی میکنیم دیگران را متقاعد کنیم تا نظرات ما را بپذیرند و دیگران نیز دقیقاً همین کار را با ما انجام میدهند، از مصاحبه کاری گرفته تا بحث در مورد سیاست، آنچه روانشناسان، عصبشناسان، تبلیغکنندگان و کپیرایترها در سالهای اخیر انجام دادهاند، صرفاً آشکار کردن این فرآیند و تطبیق آن با ارتباط شرکتها بود.
فرصتهای شغلی کپی رایتر
بازار کار کپی رایتر ها در ایران نیز با توجه به نیازهایی که شرکت ها به این شغل دارند بسیار گرم است، افرادی که در زمینه کپی رایت فعال هستند معمولا توانایی انجام فعالیت در چند پروژه حتی به صورت دور کاری را به صورت همزمان دارند و اکثر این افراد ترجیه می دهند به صورت فریلسنری فعالیت کنند، بازار کار این شغل در تهران بیشتر از بقیه استان ها است اما چون قابلیت دورکاری دارد افراد میتوانند از طریق سایت های استخدامی شرکتی که به صورت دورکاری نیاز به کپی رایتر دارد را پیدا کنند.
حقوق کپی رایتر ها چقدر است؟
معمولا حقوق کپی رایتر ها بسته به شرکتی که در آن فعالیت میکنند و تجربه آن شخص متغییر است، و نمی توان یک عدد دقیق برای این شغل در نظر گرفت.
در این مقاله به تعریف کپی رایتینگ و اینکه وظیفه یک کپی رایتر چیست پرداختیم، تفاوت های آن را با محتوا نویسی و تبلیغات نویسی بررسی کردیم و شیوه های صحیح کپی رایتینگ را موشکافی و به صورت کامل توضیح دادیم، امیدواریم این مقاله نیز مانند دیگر مقاله های وب آیدین مورد توجه شما قرار گرفته باشد.