آموزش تنظیمات پلاگین لایت اسپید کش (حرفهای با سرعت نور)
بهینهسازی سرعت وبسایت برای همه مدیران سایت ها اولیت اول است، زیرا به طور مستقیم بر سئو و جایگاه آن ها در نتایج گوگل تأثیر میگذارد. علاوه بر این هرچه مدت زمان بارگذاری یک وبسایت طولانیتر باشد نرخ تبدیل (تبدیل بازدید کننده به کاربر یا مشتری) آن کمتر خواهد بود و به شدت تجربه کاربری سایت شما را تنزل خواهد داد.
با استفاده از ابزارها و تنظیمات مناسب کش کردن وبسایت شما میتواند به طور قابل توجهی عملکرد و سرعت لود سایت را افزایش دهد. به همین دلیل ما به شما نشان خواهیم داد که چگونه امتیاز صفحه خود را با استفاده از بهترین افزونه کش از LiteSpeed Technologies بهینه کنید.
ویدیو آموزش تنظیم افزونه LiteSpeed Cache
احتمالا شما هم حوصله خواندن یک مقاله طولانی را ندارید، اشکالی ندارد ما کل این مقاله را به صورت یک فایل ویدیوی آماده کرده ایم.
لایت اسپید چیست؟
LiteSpeed یک نرمافزار سرور وب است که برای افزایش سرعت عملکرد یک وبسایت طراحی شده است. سرور LiteSpeed با استفاده از معماری event-driven میتواند ترافیک بالاتری را با پردازشهای کمتر مدیریت کند که منجر به کاهش استفاده از منابع و بهبود سرعت صفحه میشود.
سرور LiteSpeed همچنین دارای جایگزین داخلی Apache با پشتیبانی .htaccess است که به کاربران اجازه میدهد از Apache به این سرور سوئیچ کنند و از تنظیمات موجود استفاده کنند. همچنین این وب سرور با چندین پنل کنترل هاستینگ محبوب مانند Cpanel ، DirectAdmin و Plesk کار میکند.
چرا دو نسخه از سرور وب LiteSpeed در دسترس است؟
LiteSpeed Enterprise : مناسب برای میزبانی چندین وبسایت یا یک محیط هاست اشتراکی. این نسخه به طور خودکار تغییرات در فایل .htaccess را تشخیص میدهد و تنظیمات را بدون نیاز به راهاندازی مجدد سرور تنظیم میکند.
OpenLiteSpeed : یک نسخه متنباز از LiteSpeed Enterprise است که تمام ویژگیهای اساسی آن را دارد. این نسخه هر زمان که فایل .htaccess جدیدی را بارگذاری کند نیاز به راهاندازی مجدد دارد. به همین دلیل این سرور وب معمولاً برای وبسایتهای انفرادی استفاده میشود.
افزونه کش لایت اسپید چیست؟
به صورت خلاصه LiteSpeed Cache یک محصول از LiteSpeed Technologies است که محتوای دینامیک در صفحات وب را بهینهسازی میکند و باعت افزایش سرعت و عملکرد سایت میشود. این افزونه دارای قابلیتهای پیشرفته کش و ویژگیهای بهینهسازی است و LiteSpeed Cache همچنین به عنوان یک افزونه در چندین پلتفرم از جمله وردپرس، در دسترس است.
افزونه کش لایت اسپید چگونه کار میکند؟
LiteSpeed Cache برای وردپرس (LSCWP) با ذخیرهسازی یک نسخه از محتوای وبسایت برای درخواستهای آینده کار میکند. در نتیجه سرور مجبور است درخواستهای کمتری را پردازش کند و میتواند صفحات وب را سریعتر نمایش دهد.
بیاید قبل از ادامه نگاهی به مقایسه یک سایت قبل و بعد از استفاده از افزونه لایت اسپیدکش داشته باشیم
نصب افزونه کش لایت اسپید
برای نصب افزونه کش لایت اسپید وارد پیشخوان وردپرس شوید و از بخش افزونه ها > افزودن افزونه تازه را انتخاب کنید و از صفحه باز شده کلمه “litespeed” را وارد کنید.
افزونه را نصب کنید و سپس آن را فعال کنید.
بررسی بخش های افزونه لایت اسپید
پس از نصب و فعال سازی افزونه نوبت به تنظیم و شخصی سازی آن متناسب با نیاز های سایت است.
Dashboard | پیشخوان
اگر وارد پیشخوان شوید صحفه زیر را مشاهده می کنید که نمودار های مختلفی را نمایش میدهد، این نمودار ها برای سرویس QUIC.cloud است که یک نوع CDN است و تاثیر مثبتی روی سرعت سایت شما خواهد گذاشت اما این مورد تاثیری روی سایت های ایرانی و یا کاربران ایرانی ندارد و پیشنهاد میشود از این سرویس استفاده نکنید زیرا IP های این CDN باید ابتدا در سرور های سایت شما در وایت لیست قرار گیرد و همچنین به دلیل اینکه کاربران شما ایرانی هستند و این CDN در ایران سرور ندارد عملا تاثیر مثبتی در تجربه کاربری کاربران شما نخواهد داشت و توصیه نمیشود.
اما اگر کاربران خارجی دارد می توانید از این CDN استفاده کنید و تصویر زیر نیز برای یکی از کاربران ما است که هاست آلمان دارد و کاربران آن سایت نیز خارج از ایران هستند.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید در صورتی از CDN QUIC.cloud استفاده کنید زمانی که وارد پیشخوان شوید چنین صفحه ای را مشاهده خواهید کرد.
presets | از پیش تعیین شده
اگر از آن دسته از کاربرانی هستید که زمان کافی برای بررسی تمامی بخش های این افزونه را ندارید، این افزونه در آپدیت های جدید خود تنظیمات از پیش تعیین شده ای را اضافه کرده است که با آن میتوانید بسته به نیاز و همچنین نوع سایت خود بسته ای که مناسبتر برای سایت شما است را انتخاب کنید.
توضیحات هر بخش در باکس مربوطه نمایش داده شده و کاربران میتوانند بسته به نیاز خود تنظیمات آماده را انتخاب کنند.
General | عمومی
ارتقا خودکار: خاموش – بهتر است به صورت دستی اقدام به آپدیت این پلاگین کنید.
کلید دامنه: خالی – کلید دامنه برای سرویس QUIC.cloud است اگر از این سرویس استفاده نمیکنید بهتر است این بخش را خالی بگذارید
حالت میهمان: خاموش – این گزینه یک صفحه فرود قابل کش قابلتنظیم برای اولین درخواست یک مهمان ارائه میدهد. هنگامی که حالت مهمان را فعال میکنید سرور نیازی به جمعآوری اطلاعات بازدیدکنندگان نخواهد داشت و در عوض صفحه کش شده پیشفرض را به آنها ارائه خواهد داد. در نتیجه زمان بارگذاری صفحه کوتاهتر خواهد شد.
بهینهسازی مهمان: خاموش – این گزینه بیشترین بهینهسازی را برای بازدیدکنندگان حالت مهمان فعال می کند.
Server IP: خالی – اگر از سرویس QUIC.cloud استفاده میکنید و IP اختصاصی دارید آن را در این بخش واردکنید تا سرعت ارتباط با سایت شما برای آن سرویس بیشتر شود.
Notifications | آگاهسازیها: روشن – با خاموش کردن این بخش دیگر نوتیف های ارسالی افزونه لایت اسپید را مشاهده نخواهید کرد.
cache | کش
فعال کردن کش: روشن – سایت خود را در uptrends.com تست کنید و به دنبال x-litespeed-cache hit بگردید، با فعال کردن این بخش عملیات کش سایت فعال خواهد شد.
کش کاربران لاگین شده: خاموش – فقط در صورتی فعال کنید که یک وبسایت عضویت (یا مشابه) داشته باشید و کاربرانی برای لاگین کردن نیاز به کش خودشان داشته باشند، در غیر این صورت منابع را مصرف میکند.
کش نظر دهندگان: خاموش – یک کش جداگانه برای افرادی که نظر می دهند و هنوز تایید نشده است ایجاد می کند، اما اگر وبلاگ شما نظرات زیادی دریافت می کند، منابع را مصرف می کند.
کش Rest API: روشن – برای بسیاری از قالب ها افزونه ها و ویرایشگر بلوک وردپرس استفاده می شود.
کش صفحه ورود: خاموش – طبق تجربه ای که داشته ایم بهتر است این مورد غیرفعال باشد.
کش favicon.ico: روشن – فایوکون (تصویر لوگوی کوچک که در تب مرورگر نشان داده می شود) را کش می کند.
کش منابع PHP: روشن – باعث کاهش مصرف منابع میشود.
کش موبایل: بستگی دارد – اگر سایت شما نسخه موبایل هم دارد بهتر است این مورد فعال باشد زیرا یک نسخه موبایلی هم در کش ایجاد خواهد کرد و اینگونه سرعت در موبایل نیز بالا خواهد بود، بهتر است حتما فعال شود.
کش لینکهای خصوصی: بستگی دارد – برخی از لینک ها مانند لینک هایی که توسط درخواست کاربر ایجاد می شوند مانند سرچ ها از این مورد استفاده میشود، اگر لینک خاصی دارید که به این صورت است و میخواهید سرعت لود آن نیز بالا باشد میتوانید لینک آن صفحه را به این بخش اضافه کنید.
رشته Drop Query: بستگی دارد – میتوانید در این بخش شرطی بگذارید که اگر لینکی با یک مقدار خاص بود کش انجام شود.
TTL
Cache TTL: در این بخش معمولا تنظیمات پیشفرض معمولاً خوب هستند. Cache TTL مدت زمانی است که LiteSpeed Cache یک فایل کش شده را نگه میدارد و پس از انقضای آن یک فایل جدید ایجاد خواهد کرد. TTL کوتاهتر فقط در صورتی نیاز است که بهطور مرتب سایت خود را بهروزرسانی کنید اما این کار منابع بیشتری را مصرف خواهد کرد. TTL طولانی منابع را ذخیره خواهد کرد اما کش به طور مکرر تازه نخواهد شد، بنابراین بازدیدکنندگان ممکن است محتوای جدید را مشاهده نکنند.
purge | پاکسازی
پاک کردن همه در هنگام ارتقاء: روشن – هنگام ارتقای هسته/قالبها/افزونههای وردپرس، کش را پاک میکند تا مطمئن شود سایت شما به درستی نمایش داده میشود. LiteSpeed توصیه میکند این بخش را نیز روشن نگه دارید.
قوانین پاک کردن خودکار برای انتشار/بهروزرسانی: تنظیمات پیشفرض خوب هستند. هر زمان که یک پست را منتشر میکنید، ممکن است نیاز به بهروزرسانی وبلاگ رول و سایر محتوا داشته باشید، بنابراین آنها نیز باید پاک شوند.
سرویس استال: خاموش – هنگام روشن شدن در صورت عدم تولید نسخه جدید کش شده، آخرین نسخه پاک شده (استال) صفحه ارائه میشود (فعال کردن این گزینه منابع را مصرف میکند).
URLهای پاک کردن برنامهریزی شده: نیازی به اضافه کردن URLها در اینجا نیست مگر اینکه نیاز به پاک کردن صفحات در یک زمان مشخص (در زمان ترافیک کم) داشته باشید در این صورت باید زمان پاک کردن برنامهریزی شده را نیز تنظیم کنید.
پاکسازی تمام هوکها: تنظیمات پیشفرض خوب هستند. هنگام اجرای قلابهای خاص همه را پاک خواهد کرد. LiteSpeed میگوید افزودن comment_post ممکن است برای پاک کردن همه هنگام ایجاد یک کامنت، مناسب باشد.
Excludes | استثنائات
نیازی به انجام کاری در این بخش نیست، اما شما می توانید در این صفحه برخی از صفحات و لینک ها را از کش کردن مستثنی کنید.
ESI
فعال کردن ESI: خاموش – کنترل میکند که چگونه عناصر خاص در صفحات دینامیک شما کش شوند، تا کنون بنده از این مورد استفاده نداشته ام و توصیه هم نمیکنم از این بخش استفاده کنید.
Object
آبجکت کش چیست؟
به طور خلاصه object cache فضایی است که برخی از دیتایی پرتکرار دیتابس به صورت موقت در آن ذخیره سازی میشود تا از ایجاد کانکشن دیتابیس بیش از حد جلوگیری شود و به این صورت سرعت پاسخگویی بیشتر خواهد شد.
به عنوان مثال تنظیمات و گذینه های سایت وردپرسی شما در پایگاه داده ذخیره میشوند. گزینههای سایت شامل مواردی مانند نام سایت و URL هستند. هر بار که یک صفحه برای یک بازدیدکننده ایجاد میشود، لازم است برای خواندن گزینههای سایت به پایگاه داده دسترسی پیدا کند. همانطور که میتوانید تصور کنید این پرس و جوهای تکراری باعث افزایش مصرف منابع و کندی سایت ها میشوند. با یک کش اشیاء یا همان آبجکت کش، میتوانید یک بار به پایگاه داده پرس و جو کنید و نتایج را برای یک دوره زمانی مشخص ذخیره کنید. در طول این مدت هر زمان که یک صفحه باید ایجاد شود، وردپرس میتواند اطلاعات سایت را از کش دریافت کند.
آموزش فعال سازی آبجکت کش
شما به دو صورت می توانید اتصال آبجکت کش داشته باشد.
Memcached یا Redis
اگر سرعت برای وب سایت شما در اولویت است، Redis گزینه پیشنهادی برای اکثر سایت های استاندارد وردپرس است. در مقایسه با Memcached، Redis معمولاً تجربه ذخیره سازی بهتری را با ویژگی های اضافی و انعطاف پذیری برای مدیریت مجموعه داده های بزرگتر ارائه می دهد.
فعالسازی Redis
مرحله یک: وارد سی پنل شوید از بخش Software روی Redis Object Cache کلیک کنید.
مرحله دو: Redis را فعال کنید و socket path را کپی کنید.
مرحله سوم : به لایت اسید کش برگردید و در بخش host مقدایر socket که کپی کرده بودید را pate کنید
کش اشیاء: روشن – کش پایگاه داده سرعت ادمین را افزایش داده و عملکرد را بهبود میبخشد.
پورت: از پشتیبانی هاستینگ پرسش کنید – یا پورتهای پیشفرض (Memcached: 11211، Redis: 6379) را امتحان کنید.
طول عمر پیشفرض کش آبجکت: 360 ثانیه خوب است.
نام کاربری/رمز عبور: همانطور که هست باقی بگذارید (نیاز نیست).
شناسه پایگاه داده Redis: هنگام نصب Redis در چندین سایت استفاده میشود – اگر از یک حساب هاستینگ 1 برای افزودن Redis در چندین سایت استفاده شود، هر سایت شناسه پایگاه داده Redis خاص خود را خواهد داشت (0-100).
گروههای جهانی: همانطور که هست باقی بگذارید (گروههایی که باید در سطح شبکه کش شوند).
گروههایی که نباید کش شوند: مگر اینکه بخواهید گروههایی را که در کش اشیاء حذف شدهاند اضافه کنید، باقی بگذارید.
اتصال پایدار: روشن – اتصال زنده نگه داشته میشود تا کش اشیاء حتی سریعتر شود.
کش WP-Admin: روشن – سرعت ادمین را افزایش میدهد (مگر اینکه دادههای قدیمی را مشاهده کنید، روشن نگه دارید).
ذخیره گذراها: خاموش زمانی که کش wp-admin فعال است – هنگام غیرفعال بودن کش wp-admin، اعلانهای وضعیت سرور را نشان میدهد. اگر این تنظیم روشن باشد، میتوانید این را خاموش بگذارید.
Browser | مرورگر
کش مرورگر: خاموش – مرورگر فایلهای استاتیک محلی را در مرورگر کاربر کش می کند. این تنظیم را برای کاهش درخواستهای مکرر برای فایلهای استاتیک فعال کنید.
زمان کش مرورگرTTL: اگر گذینه بالا فعال باشد باید در این قسمت به مرورگرها میگوید که کش برای چه مدت ذخیره میشود، مقدار پیشفرض روی 31557600 است که برابر با یک ماه است.
Advanced | پیشرفته
کوکی لاگین: همانطور که هست باقی بگذارید (فقط در صورتی نیاز است که چندین وردپرس نصب داشته باشید و نیاز دارید که کش تشخیص دهد چه کسی در کدام سایت وردپرس لاگین شده است، برای یک سایت چندسایتی{multisite} استفاده نمیشود).
بهبود سازگاری HTTP/HTTPS: خاموش – فقط در صورتی فعال کنید که از هر دو HTTP و HTTPS استفاده میکنید و در حال مشاهده مشکلات با کش هستید. همچنین میتوانید برای حل مشکلات، SSL را Force کنید.
کلیک فوری: روشن – هنگامی که کاربران روی یک لینک قرار میگیرند، صفحه در پسزمینه دانلود میشود، بنابراین تا زمانی که روی آن کلیک کنند، صفحه فوراً بارگذاری میشود (فعال کردن آن میتواند منابع را مصرف کند).
CDN
عملکرد و کیفیت CDN شرکت QUIC.cloud در حال حاضر رتبه اول را در سایت SpeedVitals دارد.
همچنین برای عملکرد برخی از ویژگیهای LiteSpeed Cache به ویژه critical CSS که باید در صورت تغییر سایت شما بهروز شود مورد نیاز است.
بهینه سازی تصویر | Image Optimization
اگر سرویس فعال QUIC.cloud دارد مانند تصویر زیر تنظیمات را انجام دهید.
Auto Request Cron: روشن – درخواست برای بهینه سازی تصاویر تازه آپلود شده را ارسال می کند.
Auto Pull Cron: روشن – اگر تنظیم قبلی روشن باشد، این نیز باید روشن باشد.
بهینهسازی تصاویر اصلی: روشن – مثال LiteSpeed را ببینید، اما احتمالاً این را روشن کنید.
حذف پشتیبان اصلی: خاموش – مگر اینکه از کیفیت راضی هستید، حذف نکنید.
بهینهسازی بدون کاهش کیفیت: روشن – من فشرده سازی بدون از دست دادن را ترجیح میدهم، اما میتوانید خودتان این را امتحان کنید.
نگه داشتن اطلاعات EXIF/XMP: خاموش – حذف دادههای EXIF به کاهش اندازه تصاویر شما کمک میکند.
تعویض تصویر WebP: با فعال سازی این مورد تصاوی شما به صورت webp خواهند شد.
WebP برای srcset اضافی: روشن – اطمینان حاصل میکند که تصاویر در کد سفارشی به عنوان WebP ارائه میشوند.
Page Optimization | بهینه سازی برگه لایت اسپید کش
یکی از مهمترین بخش های افزونه لایت اسپید کش همین بخش است شما در این بخش میتوانید تنظیمات اصلی بهینه سازی برگه ها را انجام دهید.
تنظیمات CSS
کوچک سازی CSS (CSS Minify): روشن – کاراکترهای غیر ضروری را از CSS حذف می کند.
ترکیب CSS (CSS Combine): تستی – این کار باعث میشود فایل های CSS یکی شوند و اینگونه درخواست برای فایل های CSS کمتر خواهد شد و سرعت سایت بیشتر خواهد شد، توجه داشته باشید که حتما پس از فعال سازی این مورد ظاهر سایت خود را بررسی کنید.
ایجاد UCSS (Generate UCSS): خاموش – فقط در صورتی استفاده کنید که ترکیب CSS روشن باشد.
UCSS درون خطی (UCSS Inline): خاموش – این همیشه باید خاموش باشد. حتی اگر UCSS فعال باشد،
ترکیب CSS خارجی و درون خطی (CSS Combine External and Inline): خاموش – اگر “ترکیب CSS” نیز روشن است، آن را روشن کنید. این مورد همچنین فایلهای CSS خارجی/داخلی را ترکیب میکند که اغلب میتواند از خرابی وبسایت شما جلوگیری کند.
بارگذاری غیرهمزمان CSS (Load CSS Asynchronously): تستی – به احتمال زیاد اگر این گزینه فعال باشد، با مشکلات FOUC یا تغییر چیدمان مواجه می شوید، اما این چیزی است که من قطعاً آن را آزمایش می کنم و می بینم که چگونه بر سرعت شما تأثیر می گذارد.
CCSS برای هر URL (CCSS Per URL): خاموش – اگر گزینه قبلی خاموش است، به خصوص اگر از یک سازنده صفحه مانند المنتور استفاده می کنید، غیرفعال کنید.
کتابخانه غیرهمزمان CSS درون خطی (Inline CSS Async Lib): خاموش – CSS رندر مسدود کننده خواهد بود، اما از مشکلات FOUC جلوگیری می کنید.
بهینه سازی نمایش فونت (Font Display Optimization): پیش فرض. تنظیم این به Swap همچنین می تواند باعث مشکلات FOUC شود. اما اگر در PSI “اطمینان حاصل کنید که متن در طول بارگذاری وب فونت قابل مشاهده باقی می ماند” را ببینید، می توانید Swap را امتحان کنید.
JS Settings | تنظیمات JS
کوچک سازی JavaScript (JS Minify): روشن – کاراکترهای غیر ضروری را از JavaScript حذف می کند.
ترکیب JavaScript (JS Combine): خاموش – با HTTP/2 یا فایلهای بزرگ JS ترکیب نکنید.
ترکیب خارجی و داخلی JavaScript (JS Combine External and Inline): خاموش – فقط در صورتی فعال کنید که ترکیب JS فعال باشد.
بارگذاری تأخیری JavaScript (Load JS Deferred): تستی – بهتر است این گذینه را خاموش کنید، تاخیر در اجرای فایل های js احتمال زیاد باعث خرابی در نمایش سایت شما خواهد شد.
HTML Settings | تنظیمات HTML
کوچک سازی HTML (HTML Minify): روشن – کاراکترهای غیر ضروری را از HTML حذف می کند.
پیش بارگذاری DNS (DNS Prefetch): کمی توضیح این بخش ممکن است سخت باشد، به صورت کلی لینک هایی که به از دیگر سایت ها در لود سایت شما تاثیر دارند را در پی میگیرید، مثلا اگر سایت شما یک فایل css نیاز داشته باشد که از font awesome استفاده کند به صورت اتوماتیک لینک ها را فتچ می کند تا لود سایت بیشتر شود.
کنترل پیش بارگذاری DNS (DNS Prefetch Control): روشن – آن را روشن نگه دارید، اما اگر آنها را به صورت دستی اضافه کرده اید نیازی نیست تغییراتی اعمال شود.
انتخابگرهای لود تنبل HTML (HTML Lazy Load Selectors): مشابه بارگذاری تنبل تصاویر فقط برای هر عنصری مانند عناصر المنتور قابل استفاده است.
حذف رشتههای کوئری (Remove Query Strings): خاموش – تا حدودی منسوخ شده است و نباید بر زمان بارگذاری تأثیر بگذارد.
بارگذاری غیرهمزمان فونتهای Google (Load Google Fonts Asynchronously): خاموش – با دقت آزمایش کنید و برگه «فونتهای» آبشاری GTmetrix خود را ببینید تا تفاوت در زمان بارگذاری فونتهای خود را مشاهده کنید. بهتر است آن را خاموش نگه دارید.
حذف فونتهای Google (Remove Google Fonts): خاموش فقط در صورتی استفاده کنید که فونتها را به صورت محلی میزبانی میکنید و میخواهید مطمئن شوید که هیچ فونت شخص ثالثی در وبسایت شما بارگیری نمیشود.
حذف ایموجیهای وردپرس (Remove WordPress Emoji): ایموجیها برای زمان بارگذاری خوب نیستند، بنابراین این گذینه را روشن کنید.
حذف تگهای Noscript (Remove Noscript Tags): خاموش – برخی از افراد هنوز از مرورگرهای قدیمی استفاده میکنند. نگه داشتن تگها سازگاری بهتر را تضمین می کند تا مطمئن شود جاوا اسکریپت وب سایت شما به درستی بارگذاری می شود.
Media Settings | تنظیمات رسانه
بارگذاری تنبل تصاویر (Lazy Load Images): روشن – همچنین می توانید برای اسکرول روانتر، افکت محو شدن را اضافه کنید.
جایگزین اولیه تصویر (Basic Image Placeholder): در حالی که تصاویر در حال بارگذاری هستند از یک جایگزین برای تصویر استفاده کنید.
جایگزین پاسخگو تصویر (Responsive Placeholder): بستگی دارد – به اینکه از جایگزین اولیه تصویر استفاده کنید یا خیر (کاهش CLS).
جایگزین پاسخگو SVG (Responsive Placeholder SVG): SVG مورد استفاده به عنوان جایگزین پاسخگو را مشخص کنید.
رنگ جایگزین پاسخگو (Responsive Placeholder Color): رنگ خاکستری پیش فرض که LiteSpeed Cache استفاده می کند، مناسب است.
تولیدکننده ابری LQIP (LQIP Cloud Generator): روشن – یک تصویر با کیفیت پایینتر (که توسط QUIC.cloud ساخته میشود) بهعنوان جایگزین قبل از بارگیری تصویر با کیفیت بالاتر استفاده میشود. آن را خودتان آزمایش کنید.
کیفیت LQIP: اگر تنظیم قبلی فعال است، این کیفیت تصویر پایینتر را تعیین میکند.
حداقل ابعاد LQIP (LQIP Minimum Dimensions): 150×150 پیکسل مناسب است. این فقط برای زمانی است که LQIP Cloud Generator روشن باشد و LQIP تنها زمانی استفاده می شود که تصاویر بزرگتر از این اندازه باشند.
تولید LQIP در پسزمینه (Generate LQIP In Background): روشن – LiteSpeed می گوید که خاموش کردن آن سرعت بارگذاری صفحه را کاهش می دهد. (نیازمند سرویس QUIC.cloud)
بارگذاری تنبل iframe ها (Lazy Load Iframes): روشن – بارگذاری تنبل ویدیوها، نقشه ها و سایر iframe ها سرعت را بهبود می بخشد.
افزودن اندازههای گمشده (Add Missing Sizes): روشن – ابعاد گمشده تصویر را برای تنظیم عرض و ارتفاع دقیق اضافه میکند.
کنترل کیفیت تصویر وردپرس : 82 به صورت پیشفرض
VPI
تصاویر ناحیه دید (Viewport Images): روشن – QUIC.cloud تصاویر در حال بارگذاری را تشخیص می دهد و به طور خودکار آنها را از بارگذاری تنبل برای LCP بهتر مستثنی می کند. بارگذاری تنبل تصاویر باید روشن باشد.
کران تصاویر ناحیه دید (Viewport Images Cron): روشن – این قابلیت تصاویر بند انگشتی را در بک گراند تولید می کند.
Media Excludes
تصاویر ناحیه دید (Viewport Images): در حالی که تنظیم تصاویر ناحیه دید تلاش میکند تصاویر ناحیه دید را برای LCP بهتر از بارگذاری تنبل مستثنی کند، میتوانید به صورت دستی آنها را مستثنی کنید تا مطمئن شوید این کار به درستی انجام میشود. از آنجایی که صفحه ساز ها مانند المتور تصاویر پس زمینه را در CSS بارگذاری میکنند آنها به طور پیشفرض بارگذاری تنبل نمیشوند، به این معنی که شما باید از ویژگی data-no-lazy استفاده کنید.
لوگو: URL تصویر را اضافه کنید.
تصاویر کناری: URL تصویر یا نام کلاس را اضافه کنید.
تصاویر برجسته: نام کلاس را اضافه کنید (مثلاً class=”attachment-full size-full).
تصاویر پسزمینه: ویژگی “data-no-lazy” را به تصاویر پسزمینه اضافه کنید.
Localization | بومیسازی
کش Gravatar (Gravatar Cache): روشن – زمانی که نظرات زیادی با تصاویر Gravatar دارید عالی است.
کران کش Gravatar (Gravatar Cache Cron): روشن – اگر تنظیم قبلی فعال باشد، آن را فعال کنید.
TTL کش Gravatar (Gravatar Cache TTL): تنظیم پیشفرض 604800 ثانیه (1 هفته) باید خوب باشد.
بومیسازی منابع (Localize Resources): روشن – ویژگی عالی برای بومیسازی فایلهای خارجی JS.
لیست برخی از فایل های js که بهتر است در بخش فایل های محلی سازی لایت اسپید قرار گیرد:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 |
### CDNs ### https://ajax.aspnetcdn.com https://ajax.cloudflare.com/ https://ajax.googleapis.com/ajax/ https://cdn.jsdelivr.net/ https://cdnjs.com/ https://cdnjs.cloudflare.com/ https://code.jquery.com/ https://maxcdn.bootstrapcdn.com/ https://netdna.bootstrapcdn.com/ https://oss.maxcdn.com/ https://stackpath.bootstrapcdn.com/ ### Popular Scripts ### https://maps.google.com/maps/api/js https://maps.googleapis.com/maps/api/js https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js https://platform.twitter.com/widgets.js https://platform-api.sharethis.com/js/ https://s7.addthis.com/js/ https://stats.wp.com/ https://ws.sharethis.com/button/ https://www.google.com/recaptcha/api.js https://www.google-analytics.com/analytics.js https://www.googletagmanager.com/gtag/js https://www.googletagmanager.com/gtm.js https://www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js https://connect.facebook.net/signals/config/ |
Tuning | تراز
اکثر تنظیمات این بخش برای زمانی است که میخواهید موارد خاصی را از بهینهسازی مستثنی کنید (CSS، JS، URLها، JS تأخیری، حالت مهمان JS و نقشها). معمولاً فقط در صورتی نیاز به انجام این کار دارید که یک تنظیم خاص وبسایت شما را خراب کند.
تنظیمات پایگاه داده افزونه لایت اسپید کش
در این بخش میتوانید به جهت بهینه سازی پایگاه داده خود اقدام کنید و داده های موقت را پاکسازی کنید همچنین در تب بعدی آن می توانید عمر و تعداد فایل های پشتیبانی را بررسی تنظیم کنید.
Crawler یا خزنده در لایت اسپید چیست؟
LiteSpeed Crawler میتواند به افزایش سرعت وبسایت شما کمک کند. خزنده وب سایت را بررسی می کند و صفحات کش شده را بهروزرسانی میکند تا زمان انتظار برای بازدیدکنندگان شما را کاهش دهد.
Tool Box| جعبه ابزار
اکثر تنظیمات Toolbox دارای توضیحات کامل هستند (پاک کردن، وارد کردن/صادرات، ویرایش .htaccess، گزارشها، اشکالزدایی، لاگها، آزمایش بتا و غیره). بنابراین ما فقط تنظیمات ضربان قلب را آموزش میدهیم که ضربان قلب وردپرس را کنترل میکنند.
ضربان قلب (Heartbeat) در افزونه کش لایت اسپید کجاست؟
برای یافتن بخش Heartbeat در افزونه لایت اسپید کش وارد می توانید از بخش جعبه ابزار ها اقدام کنید، با باز کردن این بخش با تنظیماتی روبه رو خواهید شد که در این بخش به توضیح آنها خواهیم پرداخت:
کنترل ضربان قلب فرانتاند (Frontend Heartbeat Control): روشن – ضربان قلب را در فرانتاند کنترل میکند.
TTL ضربان قلب فرانتاند (Frontend Heartbeat TTL): 0 – معمولاً میتوانید آن را در اینجا غیرفعال کنید، اما آن را آزمایش کنید.
کنترل ضربان قلب بکاند (Backend Heartbeat Control): روشن – ضربان قلب را در بکاند کنترل میکند.
TTL ضربان قلب بکاند (Backend Heartbeat TTL): 0 – معمولاً میتوانید آن را در اینجا غیرفعال کنید، اما آن را آزمایش کنید شاید به کارتان آمد.
ضربان قلب ویرایشگر (Editor Heartbeat): روشن – ضربان قلب را در ویرایشگر پست کنترل میکند.
TTL ضربان قلب ویرایشگر (Editor Heartbeat TTL): 120 – احتمالاً چیزهایی مانند ذخیره خودکار را میخواهید، اما آن را افزایش دهید.
جمع بندی
افزونه کش لایت اسپید همواره یکی از بهترین افزونه های کش وردپرس بوده است اما این پلاگین به دلیل تنظیمات پیچیده ای که دارد هنوز نتوانسته نظر برخی از وب مستر ها را به خود جلب کند، از محدودیت های این پلاگین می توانید به نیازمند بودن به وب سرور لایت اسپید اشاره کرد (بدون این وب سرور کارایی ندارد) که برخی از شرکت های هاستینگ به دلیل گران بودن این وب سرور از آن استفاده نمی کند، اما این پلاگین کش قدرتمند رایگان است و همانطور که در این آموزش نیز به آن اشاره کرده ایم در آپدیت اخیر خود بخش تنظیمات آماده یا پریست ها را اضافه کرده است تا دیگر نیاز به تنظیم تک به تک بخش ها نباشد و همه بتوانند از این افزونه کش قدرتمند بهره مند شوند، امیدواریم این آموزش نیز مانند دیگر آموزش های وب آیدین مورد توجه شما قرار گرفته باشد اگر کاربر وب آیدین هستید میتوانید با ارائه مشخصات سایت وردپرسی تنظیم این پلاگین را به ما بسپارید همچنین در صورتی که پرسشی در خصوص این پلاگین دارید می توانید در بخش کامنت ها آن را با دیگر مخاطبان وب آیدین نیز در میان گذارید.
سلام وقتتون بخیر, من چند ماه هست که لایت اسپید کش رو که فعال می کنم اسکرول صفحات اصلی سایتم خاموش می شه و دیگه حرکت نمی کنه,هر کاری هم می کنم درست نمی شه,شما علت و راهکارش رو می دونید؟