آموزش های وردپرس

فرق ووکامرس با وردپرس در چیست ؟ مقایسه WP و WOO

در حال حاضر حدود ۲۰۰ میلیون وب‌سایت فعال در اینترنت وجود دارد. با اینکه این وب‌سایت‌ها با پلتفرم‌های مختلفی ساخته شده‌اند، وردپرس و ووکامرس از محبوب‌ترین ابزارهای امروزی برای ساخت وب‌سایت هستند. اگر قصد راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی دارید احتمالاً نام وردپرس و ووکامرس را شنیده‌اید. اما درک ماهیت هر یک از این ابزارها و نحوه‌ی همکاری آن‌ها برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی عالی می‌تواند دشوار باشد. در این مقاله از وب آیدین ما اینجا هستیم تا ابهامات شما را برطرف کنیم تا تمایز بین ووکامرس و وردپرس را درک کنید.

موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد، به شرح ذیل است:

وردپرس چیست ؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است که برای ساخت وب‌سایت استفاده می‌شود و انبوهی از ویژگی‌ها و ابزارها را برای این کار در اختیار شما قرار می‌دهد. این نرم‌افزار متن‌باز است، یعنی هر کسی می‌تواند از آن استفاده کند و با تمام سرویس‌های محبوب میزبانی وب سازگار است. در حال حاضر بیش از ۴۵۵ میلیون وب‌سایت از وردپرس استفاده می‌کنند که مدت‌هاست به عنوان یک CMS محبوب شناخته می‌شود. کار با وردپرس برای مبتدیان آسان است، با این حال، قابلیت‌های پیشرفته‌ای را نیز برای کاربران حرفه‌ای‌تر دنیای وب ارائه می‌دهد.

ووکامرس چیست ؟

ووکامرس افزونه‌ای برای وردپرس است که امکانات تجارت الکترونیک (تبدیل سایت به فروشگاه اینترنتی) را در اختیارتان قرار می‌دهد. با نصب این افزونه روی وردپرس به یک بستر کاربرپسند برای ساخت فروشگاه آنلاین دسترسی پیدا می‌کنید که تمامی ابزارهای لازم برای مدیریت موفق آن را در اختیار شما می‌گذارد. ووکامرس، مشابه وردپرس، یک ابزار متن‌باز است و می‌توانید به صورت رایگان و برای همیشه از این پلتفرم تجارت الکترونیک استفاده کنید. با این حال، برای افزودن برخی قابلیت‌های بیشتر به فروشگاه خود ممکن است نیاز به خرید افزونه‌های اضافی داشته باشید. همچنین برای بهره‌مندی هرچه بهتر از ووکامرس، استفاده از افزونه گزارش‌گیری ووکامرس توصیه می‌شود.

به صورت خلاصه، ووکامرس یک افزونه برای وردپرس است که به وسیله‌ی آن وبلاگ وردپرسی تبدیل به یک فروشگاه اینترنتی می شود.

تاریخچه ووکامرس

اجازه بدین نگاهی به تاریخچه‌ی ووکامرس بیندازیم. در سال ۲۰۱۱ دو توسعه‌دهنده به نام‌های مایک جالی و جیمز کاستر، ووکامرس را پس از کار بر روی نسخه‌ای از افزونه تجارت الکترونیک Jigoshop منتشر کردند. در سال ۲۰۱۵، ووکامرس و افزونه‌ی هم‌خوان آن یعنی WooThemes، هر دو توسط Automattic، شرکت مادر وردپرس، خریداری شدند. وقتی وردپرس و ووکامرس با هم ادغام شدند، این موضوع باعث رشد بیشتر ووکامرس شد. امروز Automattic همچنان توسعه‌دهنده‌ی فعال ووکامرس است و این افزونه را به سمت قله‌های جدید هدایت می‌کند.

هاست مورد نیاز ووکامرس و وردپرس

با اینکه می‌توانید وردپرس و ووکامرس را روی تقریبا هر سرویس میزبانی وب اجرا کنید، برخی سرویس‌های خاص هم به عنوان «میزبانی وردپرس» یا «میزبانی ووکامرس» نیز وجود دارند که منتاسب با این نوع سایت ها تنظیم و بهینه سازی شده اند.  انتخاب یکی از این سرویس‌ها برای وب‌سایت ضروری است. اگر قصد راه‌اندازی سایتی با وردپرس غیرفروشگاهی دارید، احتمالا یک سرویس میزبانی وردپرس تمام نیازهای شما را برطرف کند. این سرویس‌ها سرورهای وب بهینه‌سازی‌شده، افزونه‌های پیش‌نصب‌شده و امکانات بیشتری ارائه می‌دهند که می‌توانند کار شما با وردپرس را روان‌تر سازند. از طرف دیگر، اگر قصد ساخت یک وب‌سایت فروشگاهی را دارید، شاید بهتر باشد سراغ سرویس‌های تخصصی میزبانی ووکامرس بروید. این سرویس‌ها به گونه تنظیم شده اند که بیشتری سازگاری با سایت های فروشگاهی را داشته باشند که این مزیت می‌تواند رتبه فروشگاه شما را بهبود بخشیده و عملکردی روان و سریع را برای سایت شما به ارمغان بیاورند. با یکی از این سرویس‌های میزبانی در وب آیدین، از مزایایی مثل کش بهینه‌سازی‌شده، استفاده بهتر از داده و پشتیبانی اضافی برای فروشگاه خود بهره‌مند خواهید شد.

جمع بندی : تفاوت ووکامرس با وردپرس

درک تفاوت ووکامرس و وردپرس ساده‌تر از چیزی است که فکرش را می‌کنید. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است که برای ساخت وب‌سایت استفاده می‌شود. ووکامرس افزونه‌ای است که می‌توانید به وردپرس اضافه کنید تا قابلیت‌های یک سایت فروشگاهی را به دست آورید، ووکامرس بخشی از وردپرس است و جدای از آن نیست فقط باید روی وردپرس نصب شود.

آیدین حسینی

آیدین فارغ التحصیل رشته علوم کامپیوتر است، او همچنین سالهاست که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ فعالیت می‌کند و به کسب اطلاعات در ابعادی وسیع تر پرداخته و توانسته در حوزه هایی چون DevOps گام بردارد. او به هر کاری که انجام می‌دهد علاقه مند و عاشق سفر است و هر زمان که از برنامه کاری شلوغ خود خارج می‌شود به طبیعت رفته و از آن لذت می برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا