آموزش های وردپرس

تفاوت html با وردپرس، کدام یک بهتر است؟

HTML یا زبان نشانه گذاری فرامتن، ستون فقرات اینترنت و پایه و اساس همه وب سایت ها است. قبل از زمان وردپرس و دیگر سیستم های مدیریت وب محتوا، وب سایت ها از ابتدا با استفاده از HTML (با CSS و جاوا اسکریپت برای افزودن سبک و عملکرد) ساخته می شدند. این سایت‌ها اغلب به عنوان سایت‌های HTML ایستا (static) شناخته می‌شوند و اگر بخواهید تغییری در محتوای سایت ایجاد کنید باید همه چیز را از اول شروع به طراحی کنید و یا در بهترین حالت باید دانش کامل توسعه وبسایت داشته باشید زیرا در هنگام ایجاد پست جدید باید به صورت کد نویسی پست ایجاد می کردید که این کار البته بسیار دشوار و زمان بر است و باید حتما توسط متخصص انجام شود.

تفاوت html با وردپرس، کدام یک بهتر است؟

البته هنوز هم استفاده از طراحی های ساده HTML برای سایت های سبک و تک صفحه ای مورد استفاده قرار می گیرد، مزیت سایت های Static این است که مصرف منابع بسیار پایین دارند و برای اجرای این پروژه ها می توانید از ارزانترین هاست ها استفاده کنید زیرا فایل های HTML , CSS در مرورگر کاربران پردازش می شوند و نیاز به منابع هاست ندارد.

استفاده از هاست های وب آیدین یک راهکار عالی و مقرون به صرفه برای میزبانی وب سایت های وردپرسی و حتی استاتیک است

وبسایت های وردپرسی

وردپرس با ارائه نرم افزارهایی (از جمله ویرایشگر وردپرس) ساخت وب سایت را برای افراد مبتدی آسان می کند. به این معنی که شما برای ساخت وب سایت با وردپرس لازم نیست دانش خاصی درباره کدهای HTML، CSS یا JS داشته باشید. بر خلاف وب سایت های HTML استاتیک، محتوای سایت وردپرس (کد نهایی HTML که برای مرورگر نمایش داده می شود) به صورت پویا از یک پایگاه داده در هر بار بارگذاری صفحه تولید می شود. این ویژگی به صاحبان سایت اجازه می دهد تا تغییرات کلی را از طریق یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا (CMS) انجام دهند.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس با ارائه داشبوردی ساده و قابلیت گسترش نامحدود، ساخت وب سایت را آسان می کند.

تفاوت html با وردپرس، کدام یک بهتر است؟

کاربران می‌توانند با اضافه کردن قالب و افزونه‌ها، طراحی و عملکرد وب‌سایت خود را به شکل سفارشی تغییر دهند. ویرایشگر بلوک به شما کنترل کاملی بر روی کل وب‌سایت خود در قسمت فرانت اند می‌دهد. و با استفاده از صفحه سازهای قدرتمند مانند Divi، طراحی قالب‌ها و عناصر وب‌سایت می‌تواند با صرف کمتر یا هیچ کدی به صورت موثر انجام شود. وردپرس یک پلتفرم قدرتمند است که می‌توان با کمک آن وب‌سایت‌های مختلفی را ایجاد کرد، از جمله وبلاگ‌ها، وب‌سایت‌های تجاری، فروشگاه‌های الکترونیک (آنلاین شاپ)، نمونه کارها و غیره. رابط کاربری دوستانه و مجموعه گسترده‌ای از قالب‌ها و افزونه‌ها، ساخت و سفارشی‌سازی وب‌سایت‌ها را بدون نیاز به هیچ دانش کدنویسی‌ای، آسان‌تر می‌کند. با وردپرس می‌توانید یک فروشگاه آنلاین پیشرفته را در یک بعدازظهر ایجاد کنید که ممکن است با HTML (مگر اینکه از قالب‌ها و کتابخانه‌های JS از پیش آماده استفاده کنید)، هفته‌ها طول بکشد.

مسیر یادگیری و نوع استفاده

وردپرس ساخت وبسایت را برای همه راحت کرده است. با وردپرس دیگر لازم نیست کدنویسی بلد باشید، می توان با نصب پلاگین های مختلف امکانات بیشتری به سایت اضافه کرد و حتی می توان با کشیدن و رها کردن بخش های مختلف، سایت را طراحی کرد. البته اگر نیاز به یک  سایت ساده دارید نیازی نیست که کار را سخت کنید و با HTML هم می توانید سایت را راه اندازی کنید.

مسیر یادگیری وردپرس

وردپرس یک پلتفرم کاربرپسند است که طراحی شده تا ساخت وب‌سایت را برای همه قابل دسترسی کند. راه اندازی سایت با وردپرس حتی برای کسانی که دانش کدنویسی ندارند نیز ممکن و ساده است. شما می‌توانید با ورپرس و افزونه های صفحه ساز آن صفحات، نوشته‌ها و حتی قالب‌های وب‌سایت را ایجاد کنید.

تفاوت html با وردپرس، کدام یک بهتر است؟

داشبورد مدیریتی وردپرس، ساده و قابل فهم و به راحتی قابل جابه جایی است. وردپرس به کاربران این امکان را می‌دهد که محتوای وب‌سایت را بدون نیاز به دانش کدنویسی گسترده مدیریت کنند. برای درک پایه وردپرس، کاربران باید با داشبورد و تنظیمات آشنا شوند. این مورد شامل یادگیری اضافه کردن و سفارشی‌سازی قالب‌ها، نصب افزونه‌ها، و ایجاد صفحات و نوشته‌ها با استفاده از ویرایشگر بلوک است. همچنین درک مفاهیم پایه‌ای ساختار وب‌سایت مانند منوها، سربرگ‌ها و پاورقی‌ها به ایجاد یک وب‌سایت سازمان‌یافته کمک می‌کند. دانش ابتدایی HTML و CSS می‌تواند به کاربران کمک کند تا طراحی بهتر و جذاب تری داشتن باشند اما با این حال دانش کدنویسی برای بهره‌برداری کامل از امکانات وردپرس لازم نیست. با داشتن ده‌ها هزار افزونه و قالب موجود، کاربران می‌توانند عملکرد و طراحی وب‌سایت خود را به هر شکلی که بخواهند گسترش دهند.

مسیر یادگیری وبسایت HTML ایستا

بر خلاف وردپرس، برای ساخت یه وبسایت ساده با HTML باید دانش زیادی از HTML و CSS داشته باشید تا بتونید ظاهرش رو زیبا کنید. همچنین برای اینکه وبسایتتان قابلیت های بیشتری مثل بخش های کامنت نویسی داشته باشه، لازم است که زبان های پیچیده تری مثل جاوااسکریپت را یاد بگیرید (البته این مورد برای وبسایت های ساده ضروری نیست).

تفاوت html با وردپرس، کدام یک بهتر است؟

بدون تجربه کد نویسی، طراحی با HTML و CSS می تواند کمی سخت باشد. برای اینکه درک اولیه از HTML پیدا کنید، باید زبان و دستوراتش را یاد بگیرید. این موارد شامل درک ساختار تگ های HTML و چگونگی استفاده از آنها برای فرمت بندی متن و ساخت چیدمان های اولیه صفحه خواهد بود.

برای اینکه ظاهر وبسایت HTML خود رو زیبا کنید، لازم است که CSS را هم یاد بگیرید. CSS به شما امکان می دهند تا استایل های بصری را به کد HTML تغییر دهید. ابزارهای کمکی محبوبی مثل Bootstrap وجود داره که به شروع این کار کمک می کند، اما برای اینکه بتوانید از این ابزارها استفاده کنید و تغییرات دلخواهتون رو اعمال کنید، نیاز به یادگیری بیشتر دوره های برنامه نویسی فرانت اند (Front-end) دارید.

خوشبختانه منابع زیادی برای یادگیری HTML و CSS در دسترسه، از جمله دوره های آنلاین و آموزش های تصویری در وبسایت هایی مثل W3Schools، کتاب های توسعه وب و حتی آموزش های ویدیویی یوتیوب.

تفاوت html با وردپرس، کدام یک بهتر است؟

سفارشی سازی وردپرس

وردپرس به شما کمک می کند تا به راحتی بتوانید ظاهر و امکانات وبسایتتان را شخصی سازی کنید. هزاران قالب (theme) رایگان و پولی وجود دارند که می توانید با توجه به سلیقه و نیازتان انتخاب کنید و شکل و ظاهر سایت را زیبا کنید. همچنین با نصب افزونه (plugin) های مختلف، کارایی های جدیدی را به سایت خود اضافه کنید، مثلا می توان با یک افزونه، فرم تماس یا فروشگاه اینترنتی راه اندازی کرد. فرقی نمی کند که به دنبال ساخت چه سایتی باشید، چون وردپرس کلی افزونه رایگان و پولی برای انواع کارها دارد. نکته مهم این است که برای استفاده از همه این امکانات لازم نیست دانش کدنویسی داشته باشید و همه چیز را می توانید از طریق کنترل پنل (داشبرد وردپرس) راحت و بدون دردسر انجام دهید.

تفاوت html با وردپرس، کدام یک بهتر است؟

برخی از بهترین افزونه هایی که اجرای یک وب سایت را نسبت به استفاده از HTML بهتر می کند عبارتند از:

  • پلاگین های تجارت الکترونیک (مانند ووکامرس و EDD) که به شما امکان می دهد فروشگاه های آنلاین ساده یا پیشرفته ایجاد کنید.
  • صفحه سازهایی (مانند المنتور)که به شما کمک می کنند وب سایت های زیبا و بدون داشتن دانش کدنویسی بسازید.
  • پلاگین هایی که به شما برای جمع آوری هر گونه داده یا ارسالی از بازدیدکنندگان وب سایت خود کمک می کند.
  • پلاگین های سئو برای کمک به رتبه بندی سایت شما.

سفارشی سازی وب سایت HTML ایستا

سفارشی سازی یک وب سایت HTML ایستا مستلزم آن است که سازنده وب سایت کنترل کاملی بر طراحی و ساختار وب سایت داشته باشد. هرچند که قالب های HTML برای خرید در دسترس هستند، ویرایش آنها نیازمند دانش HTML، CSS و سایر زبان های برنامه نویسی مبتنی بر وب است.

تفاوت html با وردپرس، کدام یک بهتر است؟
یک وب سایت خارجی فروش قالب HTML

وبسایت های HTML معمولا ساده هستند و امکانات خاصی ندارند. برای اینکه بتوانید امکانات بیشتری به این وبسایت ها اضافه کنید، مثلا منوهای متحرک یا فرم های ثبت نام که اطلاعات را در لحظه چک می کنند، لازم است که مهارت های برنامه نویسی front-end را بلد باشید. یکی از زبان های مهم برای این کار جاوااسکریپت است اما یادگیری جاوا اسکریپت زمان و انرژی زیادی خواهد برد زیرا یک زبان پیچیده و فراتر از HTML و CSS است.

مقایسه وردپرس و html از نظر میزبانی در هاست

برای اینکه وبسایتتان روی اینترنت دیده شود، صرفه نظر از اینکه چه با وردپرس ساخته باشید و چه به صورت ساده با HTML، به یک هاست (web hosting) نیاز دارید. هاست درواقع جایی است که فایل های وبسایت را نگه می دارد و باعث می شود عموم از طریق اینترنت به سایت شما دسترسی پیدا کنند. شرکت های هاستینگ، بسته های مختلفی با امکانات، قیمت و قدرت سرور متفاوت ارائه می دهند که شما می تونید بسته به نیازتان انتخاب کنید. اما نکته مهم اینه که وبسایت های HTML چون ساده هستند، منابع کمتری از سرور را مصرف می کنن و می توان آنها را روی بسته های هاستینگ اشتراکی اقتصادی (shared hosting) که قیمت پایین تری هم دارن راه انداخت. فایل های HTML خود وبسایت هم معمولا با یه نرم افزار به اسم FTP منتقل می شوند و با یک نرم افزار ویرایش کد مانند VS Code قابل تغییر هستند.

وب آیدین جزء بهترین شرکت های میزبانی وب فعال در ایران است که کلیه نیاز های سایت های وردپرسی و حتی استاتیک (HTML) را برطرف می کند.

تفاوت html با وردپرس، کدام یک بهتر است؟

جمع بندی

انتخاب بین وردپرس و HTML برای ساخت وبسایت بستگی به نیازها و مهارت های شما دارد. اگه دنبال یه پلتفرم ساده با کلی امکانات برای شخصی سازی و ساخت راحت وبسایت هستید، وردپرس مخصوصا برای تازه کارها گزینه بهتری است. اما اگر دانش کد نویسی دارید و علاقه دارید تمام کنترل طراحی و امکانات سایت رو خودتان مدیریت کنید یا فقط یک وبسایت ساده میخواهید HTML مناسب تره است. در کل به خاطر راحتی استفاده و امکانات زیاد برای تغییر و منابع آموزشی مثل همین مقاله، وردپرس انتخاب محبوب تری است، با وردپرس می توانید هرچیزی که لازم است را یاد بگیرین و سایتی بسازین که متناسب با نیاز های شما رشد کند. پس برای کسب و کارها و افراد عالیه ولی اگه پروژه کوچیکی دارید و می خواهید اصول طراحی با HTML را یاد بگیرید، HTML نیز گذینه خوبی است.

پشنهاد نویسنده این مقاله این است که از وردپرس برای مدیریت سایت خود استفاده کنید زیرا راحتتر قابل مدیریت است و می توانید هر تغییری در آن اعمال کنید بدون اینکه دانش برنامه نویسی خاصی داشته باشید.

آیدین حسینی

آیدین فارغ التحصیل رشته علوم کامپیوتر است، او همچنین سالهاست که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ فعالیت می‌کند و به کسب اطلاعات در ابعادی وسیع تر پرداخته و توانسته در حوزه هایی چون DevOps گام بردارد. او به هر کاری که انجام می‌دهد علاقه مند و عاشق سفر است و هر زمان که از برنامه کاری شلوغ خود خارج می‌شود به طبیعت رفته و از آن لذت می برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا