آموزش های وردپرس

دستورات مهم htaccess برای سایت‌های وردپرسی

دستورات مهم htaccess برای سایت‌های وردپرسی

فایل htaccess. در وردپرس که اغلب به‌عنوان “htaccess wp” شناخته می‌شود، یک فایل پیکربندی حیاتی است که نقش مهمی در مدیریت رفتار سایت وردپرس دارد. این آموزش به اهمیت فایل htaccess. مشکلات رایج و تنظیمات پیشرفته این فایل مرموز و حیاتی خواهیم پرداخت.

موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد، به شرح ذیل است:

فایل htaccess. چیست؟

به طول خلاصه فایل .htaccess (Hypertext Access) یک فایل پیکربندی است که توسط وب‌سرور Apache استفاده می‌شود. در وردپرس این فایل عمدتاً برای مدیریت پیوندهای یکتا به کار می‌رود اما همچنین قابلیت‌های متنوعی مانند تغییر مسیر URL، افزایش امنیت و بهینه‌سازی عملکرد را ارائه می‌دهد. آشنایی و مدیریت صحیح فایل .htaccess می‌تواند عملکرد و امنیت سایت شما را به‌طور چشمگیری بهبود بخشد.

ما در مقاله نحوه یافتن فایل htaccess. روش های دستیابی و انجام تغییرات در این فایل را به صورت کامل شرح داده ایم، می‌توانید از این آموزش نیز برای پیدا کردم محل ذخیره این فایل استفاده نمایید.

مشکلات رایج در فایل htaccess. وردپرس

Internal Server Error (خطای داخلی سرور)

یکی از رایج‌ترین مشکلات مرتبط با فایل .htaccess. در وردپرس، خطای داخلی سرور (Internal Server Error) است. این خطا معمولاً به‌ دلیل خراب شدن فایل htaccess. یا تنظیمات نادرست سرور ایجاد می‌شود.

روش های حل خطای Internal Server Error

بکاپ گیری و حذف فایل htaccess. : ابتدا فایل htaccess. را در کامییوتر خود دانلود کنید، پس آن را در هاست حذف کنید و سپس صفحه اول را بررسی کنید اگر صفحه اول لود می‌شد یعنی مشکل از همین فایل بوده است اما کار تمام نیست و باید بقیه راحل را نیز که در پایین عرض می‌کنیم انجام دهید، اما اگر حل نشد باید چه کرد؟
غیرفعال سازی تمامی پلاگین ها : ممکن است برخی از پلاگین های شما کد های خاصی در فایل htaccess. سایت شما وارد کنند که نیاز است تمامی پلاگین های خود را غیر فعال کنید و مجدد صفحه اصلی سایت خود را بررسی کنید، اگر خطای Internal Server Error نمایش داده نشد یعنی مشکل حل شده حالا باید پلاگین خراب یا پیدا کنید که توصیه می‌کنیم آموزش کامل حل خطای 500 در وردپرس را بررسی کنید.

خطای 403 Forbidden Error

خطای 403 Forbidden زمانی رخ می‌دهد که دسترسی به صفحات یا دایرکتوری‌های خاص به دلیل محدودیت‌های دسترسی سرور مسدود شده باشد. این مشکل اغلب به دلیل تنظیمات نادرست مجوز فایل یا خراب شدن فایل .htaccess به وجود می‌آید.

روش حل خطای 403 Forbidden Error

بررسی سطح دسترسی یا Permissions فایل ها و پوشه ها : بررسی کنید که پوشه ها دارای دسترسی 0755 و فایل های دارای دسترسی 0644 باشند.

در بالا عوامل مرتبط با فایل htaccess. که ممکن است باعث خرابی سایت شما شوند را به صورت خلاصه بیان کردیم، در ادامه دستورات کاربردی در htaccess. را بررسی می‌کنیم.

بالا بردن امنیت سایت با دستورات htaccess.

با استفاده صحیح و درست از دستورات htaccess. می‌توانید امینت سایت خود را تضمین کنید، درواقع فایل htaccess. می‌توانید اولین سد دفاعی در مقابل تهدیدات امنیتی سایت شما باشد.

جلوگیری از Directory Browsing یا مشاهده پوشه های وردپرس

برای جلوگیری از مرور دایرکتوری‌ها توسط کاربران در سایت خط زیر را به فایل .htaccess اضافه کنید:

محافظت در برابر تزریق اسکریپت

تزریق اسکریپت یک تکنیک رایج است که در آن حمله‌کننده یک قطعه کد مخرب را به کد وب‌سایت تزریق می‌کند تا داده‌ها را استخراج کرده یا کنترل وب‌سایت را به دست بگیرد.

اضافه کردن کد زیر به فایل .htaccess وردپرس می‌تواند از سایت شما در برابر چنین حملاتی محافظت کند:

جلوگیری از دسترسی به فایل wp-config.php

برای افزایش امنیت و جلوگیری از دسترسی به فایل wp-config.php، خط زیر را به فایل .htaccess اضافه کنید:

جلوگیری از دسترسی به خوده فایل htaccess.

برای جلوگیری از دسترسی کاربران غیرمجاز به خود فایل .htaccess، دستور زیر را به فایل .htaccess اضافه کنید:

محدود کردن دسترسی به فایل‌های XML-RPC

پروتکل XML-RPC برای اتصالات از راه دور استفاده می‌شود و می‌تواند به اهداف حملات دیداس تبدیل شود. برای غیرفعال کردن آن دستور زیر را وارد کنید :

محدود کردن دسترسی به پوشه wp-includes

این پوشه حاوی فایل‌های اصلی وردپرس است که معمولاً نیازی به دسترسی کاربران ندارد.

غیرفعال سازی PHP در مسیرهای خاص

اگر پوشه هایی مانند upload شما دچار بد افزار شده باشند با این ترفند می توانید از عملکرد آنها جلوگیری کنید.

محافظت از دیگر فایل‌های مهم وردپرس

برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به فایل‌های اصلی وردپرس مانند readme.html، license.txt و wp-config-sample.php کد های زیر را وارد کنید

محدود کردن دسترسی به wp-admin از IP مشخص

می‌توانید با این دستور دسترسی به پنل مدیریت یا همان پیشخوان وردپرس را به یک یا چند IP خاص محدود کنید مثلا اگر از IP ثابت استفاده می‌کنید بهتر است IP خود را در کد زیر جایگذین کنید و سپس در فایل htaccess. وارد کنید.

به‌جای 192.168.1.1 آدرس IP خود را وارد کنید.

فعال کردن محافظت در برابر hotlinking

این دستور مانع از این می‌شود که دیگران تصاویر سایت شما را بدون اجازه در سایت‌های خود به نمایش بگذارند.

به‌جای yourdomain.com نام دامنه خود را وارد کنید.

بهینه سازی سرعت به وسیله فایل htaccess.

پیکربندی صحیح فایل htaccess. می‌توانید تاثیر بالایی در عملکرد سایت داشته باشد.

افزایش حجم مجاز آپلود در وردپرس (توصیه نمی‌شود)

روش‌های مختلفی برای افزایش محدودیت حجم بارگذاری فایل در وردپرس وجود دارد. با این حال، برای کاربرانی که از هاست اشتراکی استفاده می‌کنند، برخی از این روش‌ها کارساز نیستند، پیشنهاد می کنیم مقاله بالابردن محدودیت آپلود را بررسی کنید.

فعال سازی فشرده سازی به وسیله htaccess.

برای فعال‌سازی فشرده‌سازی Gzip و کاهش حجم فایل‌های ارسالی از سرور که به بهبود سرعت بارگذاری سایت کمک می‌کند، خطوط زیر را به فایل .htaccess اضافه کنید

از حافظه پنهان مرورگر استفاده کنید

برای فعال‌سازی کش مرورگر و ذخیره‌سازی فایل‌ها در کامپیوتر کاربران، می‌توانید دستورات زیر را به فایل .htaccess اضافه کنید. این کار باعث کاهش حجم داده‌های ارسالی و بهبود سرعت بارگذاری سایت می‌شود

پیکربندی پیشرفته htaccess.

برای کاربران پیشرفته‌تر، فایل .htaccess می‌تواند برای پیاده‌سازی تغییر مسیرهای سفارشی، افزایش امنیت و بهینه‌سازی بیشتر عملکرد استفاده شود.

ریدایرکت کل دامنه

ریدایرکت 301 دائمی آدرس ها در htaccess.

تغییر مسیر 301 به موتورهای جستجو می‌گوید که یک URL به‌طور دائمی به مکان دیگری منتقل شده است. این تغییر مسیر محدود به URLها نیست؛ شما می‌توانید یک پوشه، صفحه یا حتی یک وب‌سایت کامل را نیز هدایت کنید.

ریدایرکت 302 موقت آدرس ها در htaccess.

برخلاف 301، تغییر مسیر 302 به موتورهای جستجو می‌گوید که تغییر مسیر موقتی است. استفاده از تغییر مسیر 302 به شما کمک می‌کند تا جابه‌جایی نتایج جستجو (SERP) را کند کنید (یا حتی از آن جلوگیری کنید).

ریدایرکت از دامنه اصلی به ساب دایرکتوری

آدرس سایت فقط با www

دستور زیر در فایل .htaccess وردپرس، تمامی بازدیدکنندگان وب‌سایت example.com را مجبور می‌کند تا از www.example.com استفاده کنند

آدرس سایت فقط بدون www

اجبار لود سایت فقط با https

اگر روی سایت خود SSL فعال کرده باشید حتما نیاز است که سایت شما با https لود شود زیرا اگر با http هم سایت شما لود شود دچار مشکل سئو خواهید بود و حتی ممکن است برخی از المان های سایت به درستی لود نشوند برای حل این مشکل از دستور زیر باید استفاده کنید

جمع بندی

در مورد پیکربندی سرور، فایل .htaccess وردپرس یکی از مهم‌ترین فایل‌ها در سرور شماست. این فایل معمولاً برای پیکربندی سرور و تأمین امنیت بخش‌های مختلف وب‌سایت استفاده می‌شود. اگر فکر می‌کنید که مورد استفاده مهمی از .htaccess را نادیده گرفته‌ایم لطفاً در زیر یک نظر بگذارید تا این لیست را به‌روز کنیم.

سوالات متداول در خصوص فایل htaccess

آیا وردپرس خود یک فایل htaccess می‌سازد؟

بله، به‌طور پیش‌فرض، وردپرس حداقل یک فایل .htaccess دارد. اگر نمی‌توانید فایل .htaccess را در دایرکتوری public_html پیدا کنید، به داشبورد وردپرس بروید > تنظیمات > پیوندهای یکتا و روی “ذخیره تغییرات” کلیک کنید تا یک فایل .htaccess جدید ایجاد شود.

چه دستوراتی در فایل .htaccess وردپرس استفاده می‌شوند؟

دستورات معمول در فایل .htaccess وردپرس شامل ساختار پایه پیوندهای یکتا، تغییر مسیرها، محافظت با رمز عبور، غیرفعال کردن مرور دایرکتوری، صفحات خطای سفارشی، مسدود کردن IPهای خاص و فعال‌سازی فشرده‌سازی GZIP است.

آیا تنظیمات یا پیکربندی‌های مرتبط با امنیت در فایل .htaccess وردپرس وجود دارد؟

بله، فایل .htaccess می‌تواند برای افزایش امنیت وب‌سایت از طریق اقداماتی مانند جلوگیری از مرور دایرکتوری، مسدود کردن دسترسی خارجی به فایل‌های wp-config و محدود کردن دسترسی به ناحیه مدیریت وردپرس برای IPهای مشخص استفاده شود.

بهترین روش‌ها برای بهینه‌سازی فایل .htaccess در وردپرس چیست؟

بهترین روش‌ها برای بهینه‌سازی فایل .htaccess در وردپرس شامل فعال‌سازی فشرده‌سازی، فعال‌سازی کش مرورگر، پیاده‌سازی تغییر مسیرهای 301، تأمین امنیت فایل .htaccess، افزایش محدودیت حافظه PHP و غیرفعال کردن مشاهده محتویات دایرکتوری است.

آیا ابزارها یا افزونه‌هایی برای کمک به مدیریت و ویرایش فایل .htaccess در وردپرس وجود دارند؟

بله، افزونه‌هایی مانند All In One WP Security & Firewall، WP Htaccess Editor، BulletProof Security و Htaccess by BestWebSoft می‌توانند مدیریت فایل .htaccess را در وردپرس تسهیل کنند.

آیدین حسینی

آیدین فارغ التحصیل رشته علوم کامپیوتر است، او همچنین سالهاست که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ فعالیت می‌کند و به کسب اطلاعات در ابعادی وسیع تر پرداخته و توانسته در حوزه هایی چون DevOps گام بردارد. او به هر کاری که انجام می‌دهد علاقه مند و عاشق سفر است و هر زمان که از برنامه کاری شلوغ خود خارج می‌شود به طبیعت رفته و از آن لذت می برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا